Bill Gates despre ipocrizia lui climatică: Dacă ești bogat, nu trebuie să fii atent la amprenta ta de carbon

by | 9 Feb 2023 | Red Pill

Miliardarul pseudo-filantropic Bill Gates a fost întrebat recent despre ipocrizia lui climatică în timpul unei vizite în Kenya. Folosirea celor patru avioane ale sale private este probabil să creeze o amprentă de carbon pe care oamenii obișnuiți nu o vor atinge în timpul vieții lor. Totuși Gates crede că este în măsură să spună oamenilor ce să facă și ce să nu facă pentru a „salva” clima, fără ca el să respecte aceleași cerințe.

Un reporter BBC a evidențiat acest dublu standard iar Gates a demonstrat viziunea asupra lumii noi a elitelor globaliste: lupta climatică e o sumă de cuvinte folosită de putere pentru scăderea nivelului de trai a populației și de acumulare de averi și privilegii a elitelor Lumii Noi.

Gates este un prim exemplu al expresiei „unii sunt mai egali”. După ce reporterul BBC Amol Rajan l-a întrebat direct de ce lupta lui evident ipocrită pentru climă ar trebui luată în serios, Gates a declarat deschis că își spală păcatele cu investițiile sale.

De exemplu, a finanțat „Climeworks”, o companie care extrage CO2 din aer cu mașini speciale la costuri enorme și consum de energie gigantic pentru a îl ingropa în pământ, este considerat de critici drept ineficient și inutil. (Apropo, versiunea naturală, ieftină și eficientă a acestui produs discutabil se numește „Copac”).

De asemenea, a cheltuit miliarde de dolari pe „inovarea climatică”. Gates se consolează cu ideea că „nu fac parte din problemă dar fac și parte din soluție prin miliardele pe care le cheltuiește Breakthrough Energy Group” (grup de companii înființat de Gates în 2015). Ceea ce nu menționează este că investiția nu înseamnă doar cheltuirea banilor, ci și obținerea de profit atâta timp cât agenda verde continuă să fie împinsă înainte.

El demonstrează, măsura în care se simte superior oamenilor obișnuiți. Oamenii cu destui bani se pot curăța de păcate cu ușurință, investind în sectoare verzi ale economiei dar continuându-și stilul de viață  extravagant însă cetățeanul de rând va trebui să renunțe la zborul cu avionul, la mașină și să înlocuiască produsele din carne cu insecte și plante.

Mâncați „ze bugz”! Insecte măcinate vor fi în orice aliment și nici nu veți ști

Prin declarațiile sale, Gates nu numai că arată că este foarte conștient de lipsa de sens a reducerii emisiilor de CO2 – altfel el și familia lui nu le-ar provoca în așa măsură fără nicio remuşcare.

 

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading