Capitalismul părților interesate nu e capitalism iar părțile n-au fost întrebate dacă sunt interesate

by | 31 May 2023 | Red Pill

În ce va consta următorul model economic global împins de Marea Resetare? Capitalismul părților interesate – așa cum este numit – are la fel de multe în comun cu capitalismul, precum justiția socială cu justiția.

Dar care este motivul pentru care  ar trebui să schimbăm modelul actual cu unul nou? După cum susțin globaliștii, pentru a salva planeta de o catastrofă climatică trebuie schimbat sistemul actual. Acțiunea de mediu este întotdeauna necesară. Acest lucru este, fără îndoială, în interesul nostru al tuturor. Este o persoană rea cel căruia nu-i pasă de supraviețuirea planetei după mesajele propagandei.

Capitalismul părților interesate

Esența capitalismului părților interesate este „o economie globală care funcționează în beneficiul progresului, al oamenilor și al planetei” (conform WEF). Poate suna grozav. Deci care este problema?

Pentru a atinge acest scop trebuie să renunțăm la o gamă uriașă de libertăți și să facem alegeri dificile adică sărăcirea pe scară largă, pentru salvarea climei. Nu o spune oricine, ci Klaus Schwab, fondatorul și președintele Forumului Economic Mondial, liderul globaliştilor.

Modelul este deja parțial implementat. Președinții și prim-miniștrii vin pentru îndrumare la convenția globalistă anuală de la Davos, unde predică necesitatea unei „noi ordini mondiale”. Parlamentele transpun apoi instrucțiunile în legile naționale și în final contribuabilii plătesc prețul în bani sau libertăți. Acest progres este realizat cu sprijinul experților „independenți” care sunt preocupați de soarta planetei și sunt de acord cu opiniile corporațiilor care îi plătesc. Numim acest lucru elegant „consens științific”.

Schimbarea pe care începem să o simțim  a fost prezentată de Schwab în cartea Stakeholder Capitalism. La fel ca întreaga agendă a „Marea Resetare”, lucrarea conține o mulțime de lozinci de propaganda și apeluri nobile adresate întregii umanități, dar mai ales celor mai bogați. În linii mari, există patru grupuri de părți interesate: guverne, societatea civilă, întreprinderi și comunitatea internațională. Sarcina lor este să „optimizeze afacerea pentru un scop mai general decât profitul”. Pe scurt, ei ar trebui să lucreze pentru „bunăstarea oamenilor și a planetei”. Sună frumos. Mai ales când ne îndreptăm atenția către marile corporații transnaționale, este greu să nu fii de acord. Problema nu este în scopul în sine, ci în metodă.

Sub pretextul salvării planetei, ceea ce este implementat de corporații și diverse organisme politice, este mai degrabă o altă versiune a noii economii. Binefăcătorii umanității descoperă încă o dată cel mai bun mod de a organiza viața maselor și cred că de data aceasta va funcționa. Schwab formulează o listă de proiecte care interferează mult mai mult cu deciziile cetățenilor decât ar face mulți socialiști convinși. De asemenea, practica actuală a activităților globaliștilor arată o preocupare puternică pentru controlul publicului larg pentru atingerea unor obiective sociale specifice.

Cum se face reducerea voluntară a consumului de gaze în țările UE

După cum simțim ła buzunare, taxele UE sunt impuse și extinse pentru crearea noii lumi. Este vorba, printre altele, despre taxa pe plastic, taxa pe serviciile digitale, taxa pe tranzacțiile financiare sau extinderea domeniului de aplicare a certificatelor de CO2 (taxa pe carbon).

Prima taxă vamală pentru emisii de CO2 din lume va fi introdusă în UE din 2026

Asistăm apoi reducerea unor drepturi ca: zborul pe distanțe scurte cu avionul (Franța), deținerea unor ferme de animale Olanda), deținerea sau repararea centralelor pe gaz (UE), deținerea mașinilor pe benzină/motorină, interzicerea cărnii de vita, prețuri prohibitive ale mașinilor noi de orice fel, parcărilor sau asigurărilor auto, plata cash, cartela de telefon în mod anonim, buletine/permise auto electronice cu cip, identitate digitală obligatorie, pașaport de vaccinare, cont obligatoriu bancar, etc. Nu va trece mult și toate acestea vor fi implementate în toata Europa, apoi în alte țări dezvoltate.

Decizie UE: Peste 13 ani se vor interzice mașinile pe benzină și motorină

Scopul este egalizarea averilor. În jos. Vom fi mai săraci dar mai fericiți. Cred elitele, în timp ce vor zbura cu avioane private, vor mânca vită Kobe, nu vor fi urmăriți digital, vor avea ce mașini și câte poftesc, vor avea căldură sau aer condiționat pentru că trebuie să ne conducă deci vor avea nevoie de confort.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading