Două minciuni „nesimțite” ale lui Raed Arafat despre vaccinare

by | 20 Sep 2021 | Fact-Check, Red Pill, Sănătate

Minciuna 1 / manipularea 1: Vaccinații transmit infecția COVID mai puțin decât nevaccinații.

Fake news-ul a fost dat de Arafat în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, în dialogul cu Mircea Badea.

MB: Mergeți la restaurant, sunteți vaccinat. Perfect! Si acolo mâncați dvs., care sunteți vaccinat. Dar puteți să luați virusul și să transmiteți virusul, nu?

RA: Mai puțin decât unul care este nevaccinat!

Adevărul: Directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky, a citat date nepublicate din ultimele zile, sugerând că persoanele vaccinate ar putea răspândi varianta Delta la fel de ușor ca persoanele nevaccinate. Detalii aici.

Forbes:Public Health England (PHE) a obținut dovezi preliminare că persoanele vaccinate împotriva Covid-19 ar putea transmite varianta hiper infecțioasă (delta n.r.) la fel de ușor ca si cei care nu sunt vaccinați. Detalii aici.

Minciuna 2/ Manipularea 2: CEDO a decis că vaccinarea obligatorie nu încalcă drepturile omului.

Raed Arafat a declarat, tot într-o emisiune Sinteza Zilei, la Antena 3, că problema drepturilor omului a fost tranșată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului prin decizia care  ar fi spus că vaccinarea obligatorie nu încalcă drepturile omului. Arafat citat în acest sens o decizie a CEDO care ar fi respins o cerere a 670 de pompieri francezi pentru suspendarea temporară a vaccinării obligatorii impusă în Franța pentru această categorie profesională.

Adevărul: CEDO nu s-a pronunțat pe fond în privința sesizării pompierilor francezi, ci doar si-a declinat competența de a dispune o suspendare temporară, în această situație. Deci CEDO nu a spus că vaccinarea obligatorie nu încalcă drepturile omului, ci doar că nu poate dispune suspendare temporară. CEDO chiar a insistat, chiar în textul hotărârii invocate de Arafat, că decizia respectivă nu respinge alte cazuri viitoare cu privire la această chestiune, dacă vaccinarea obligatorie induce „un risc real al unui prejudiciu iremediabil. Detalii aici. Comunicatul CEDO despre această decizie poate fi consultat aici.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading