La fel ca India, Japonia iese din pandemie cu ajutorul ivermectinei

by | 24 Nov 2021 | Red Pill, Sănătate

Pe data de 13 august 2021, guvernul Japoniei a permis tratamentul cu ivermectină împotriva infecțiilor cu COVID, după o perioadă în care acest medicament fusese interzis în acesată țară, la fel ca în multe alte state occidentale. Decizia Guvernului japonez a avut loc în contextul în care vaccinurile covid nu au putut împiedica în niciun fel creșterea alarmantă a numărului de infecții zilnice, în pofida unei rate ridicate de vaccinare semnificative. 76,7% dintre japonezi sunt în prezent vaccinați cu schema completă, rata fiind mai mare în rândul populației adulte de peste 18 ani.

Conform noilor reglementări introduse la mijlocul lunii august, în plin val pandemic, medicilor li s-a permis să prescrie ivermectina, iar oamenii o pot cumpăra, fără restricții, direct din farmacie. La doar 12 zile de la această decizie, numărul cazurilor zilnice noi a scăzut abrupt, iar în prezent este la cel mai scăzut nivel de la începutul pandemiei (aproximativ 1 caz la 1 milion de locuitori)!

Pe fondul creșterii accelearate a noilor cazuri, Dr. Hauro Ozaki, șeful Asociației Medicale din Tokyo a afirmat:

Suntem în situația în care toată țara suferă de acest dezastru. Nimeni nu m-a ascultat, deci voi veni cu o nouă politică. Numărul infecțiilor și deceselor ale noului coronavirus este mult mai mic în statele din Africa unde IVERMECTINA este administrată profilactic pentru combaterea altor boli. E necesar să studiem în întregime testele clinice, dar suntem în situația în care acest medicament este suficient de sigur astfel încât să le  permitem pacienților să-l folosească, pe baza unui consimțământ informat“.

Într-adevăr, dacă vom analiza datele disponibile pe site-ul ourworldindata.org, vom costata că multe state africane, precum Congo, Ciad, Tanzania, Niger, Nigeria, Benin, Sudanul de Sud, Republica Centrafricană au acumulat de la începutul pandemiei în jur de 10-15 decese la 1.000 de locuitori. În aceste state, ivermectina se administrează profilactic pe scară largă pentru prevenire unor boli provocate de diversi paraziți (ex. “blindness river”).

Spre comparație rata deceselor COVID din această pandemie e mult mai ridicată în SUA (2.324), Marea Britanie (2.119), Portugalia (1.804), Franța (1.770), Spania (1.879), Italia (2.208), Ungaria (3.460), Bulgaria (4.010) sau România (2.895). E adevărat că în statele europene cu o rată mai mică de vaccinare, precum Bulgaria sau România, rata deceselor este mai mare. Dar dacă vom compara statele dezvoltate, cu un grad mare de vaccinare, rata deceselor COVID e cu mult mai mare față de statele africane, unde nivelul de vaccinare este cu mult mai mic, în general sub 10%. Această diferență trebuie totuși explicată, pentru că dacă există state cu mortalitate scăzută mult mai scăzută decât statele cu rată mare de vaccinare, atunci trebuie văzut care e factorul care contribuie la această protecție împotriva virusului, net superioară față de cea oferită de vaccinurile covid.

Se poate invoca, desigur, că raportările nu sunt la fel de precise în toate statele lumii, iar acest lucru ar putea explica diferențele până la un anumit punct. În orice caz, Africa nu a fost niciodată un focar COVID în această pandemie, spre deosebire de statele nord-atlantice, iar acest lucru trebuie investigat.

Dacă însă ne uităm întrun alt stat, India, care a introdus  ivermectina în tratamentul COVID, începând cu luna martie 2021, numărul total de decese leste de 334 de cazuri la 100.000 de locuitori, cu mult mai scăzut decât în statele nord-atlantice care mizează exclusiv pe vaccinare. (mai multe detalii despre succesul ivermectinei în India aici).

Diferențele dintre Europa, pe de o parte și India și Japonia, care au permis sau chiar a distribuit ivermectina pentru tratamentul COVID, pe de altă parte, nu lasă loc la nicio interpretare.

Se poate specula cu privire la motivul pentru care ivermectina este încă interzisă în toate aceste state din Europa. Dar este cert că admiterea oficială a unui tratament alternativ eficient și sigur împotriva SARS-CoV-2 nu ar mai permite prelungirea autorizației condiționate de punere pe piață a vaccinurilor covid. Condiția să nu existe un alt tratament medical e obligatorie pentru acordarea sau prelungirea autorizațiile temporare. Deci vaccinarea ar înceta imediat în toată Uniunea Europeană, iar producătorii ar fi nevoiți să urmeze calea lungă, de ani sau zeci de ani, a autorizării definitive. Pe lângă faptul că producătorii vaccinurilor ar pierde sume uriașe de bani, un astfel de dezonodământ ar echivala însă cu un dezastru pentru toți decidenții politici și sanitari care până acum au promovat insistent vaccinul, negând cu vehemență beneficiile ivermectinaei și ale altor tratamente medicamentoase pentru tratarea COVID. 

Până la un punct se poate înțelege această reacție de apărare a decidenților din Europa. Dar în condițiile în care vedem o nouă escaladare a pandemiei în toate statele puternic vaccinate, iar spitalele și secțiile ATI încep să se umple cu persoane vaccinate, menținerea interdicției asupra unui tratament care ar putea salva zeci de mii sau sute de mii de vieți, devine deja o decizie criminală!

Vedeți aici mai multe detalii despre “Miracolul din Japonia“, după permisiunea utilizării ivermectinei.

 

Etichete: ivermectină | Japonia

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading