Oamenii de știință dezvăluie presiunile pentru cenzurarea teoriei scurgerii din laborator a virusului

by | 1 Feb 2022 | Red Pill

Unii oameni de știință au început să vorbească despre eforturile de a reduce la tăcere cercetătorii care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea ca COVID-19 să fi avut originea într-un laborator chinez și nu într-o piață de animale.

„Informațiile veneau din toate direcțiile, de la oameni despre care știm acum că gândeau de fapt exact același lucru, dar au ales să spună contrariul, ceea ce este extraordinar”,

a declarat pentru Fox News doctorul australian Nikolai Petrovsky, profesor  la Universitatea de Medicină Flinders, referindu-se la reacțiile violent negative pe care le-a  primit pentru că și-a exprimat îngrijorarea că pandemia ar fi putut avea originea într-un laborator.

Petrovsky nu a fost singur, potrivit anchetei Fox News, care a vorbit cu oameni de știință din Israel, SUA, Australia, Germania, Marea Britanie, Australia și Germania. Oamenii de știință au declarat pentru Fox News că au primit reacții negative și rezistență la publicarea lucrărilor lor, chiar și de la cei care credeau în sinea lor în posibilitatea „teoriei scurgerii în laborator”.

Ne amintim foarte bine cum oricine îndrăznea să susțină toria laboratorului sau să conteste măcar varianta oficială era imediat catalogat drept conspiraționist. Iar în lumea cercetării și universitară este foarte greu să fii împotriva curentului pentru se pot pierde fondurile de cercetare iar reputația poate fi întinată pe veci.

„A fost nevoie de doi ani pentru ca asta să iasă în sfârșit și să fie expus”, a spus Petrovsky.

Oamenii de știință spun că a existat un efort de sus în jos menit să protejeze comunitatea științifică de atenția publică negativă, temerile răspândindu-se printre oamenii de știință că o conștientizare publică că pandemia s-ar putea răspândi din cauza cercetării de câștig-de-funcție într-un laborator ar putea împiedica. experimente viitoare. Iar cel mai sus în ierarhie s-a dovedit a fi Fauci care nu doar că a știut ci a încurajat cenzurarea celor care vorbeau.

Mulți din comunitatea științifică care au încercat să vorbească despre originile COVID-19 au fost etichetați adepți ai conspirației în mass-media și de colegii de breaslă la începutul pandemiei, chiar dacă posibilitatea unei erori umane a câștigat acum o atenție reînnoită din partea experților.

Oamenii de știință și-au exprimat teama că tăcerea unor astfel de voci a dus la puține schimbări, cercetările privind câștigul de funcție continuând atât în ​​SUA, cât și în străinătate, în ciuda cererilor tot mai mari de reglementare internațională.

Oamenii de știință și-au exprimat indignarea că China, unii oameni de știință și mass-media au depus eforturi mai mari pentru a ascunde felul în care ar fi început pandemia, lăsând puține speranțe pentru o reglementare mai strictă.

Aceeași atitudine de negare și respingere se aplică și în privința tratamentelor anti corona, efectelor și necesității vaccinării, utilitatea măștii și izolării. Sute de medici și-au pierdut posturile pentru că au contestat propaganda oficială și au pus în discuție sutele de studii care dovedesc contrariul.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading