Raidul FBI la reședința lui Donald Trump este menit să-i împiedice candidatura

by | 10 Aug 2022 | Red Pill

Raidul FBI asupra proprietății lui Donald Trump din Mar-a-Lago, Florida este conceput special pentru a-l împiedica să candideze din nou la președinție în 2024, au concluzionat mai mulți experți.

Proprietatea lui Trump din Palm Beach a fost percheziţionată de FBI, ca parte a unei presupuse investigaţii conform căreia Trump a luat, fără drept, documente secrete când a plecat din funcţie.

Casa Albă  a susținut în mod îndoielnic că nu avea cunoștințe în avans despre raid, care a fost caracterizat în mare parte de republicani ca fiind motivat politic. Este fără precedent ca un fost președinte să fie supus unei percheziții a FBI. De altfel Trump s-a confruntat tot mandatul cu numeroase încercări de a-l discredita și de a-l demite pentru a nu mai obține un al doilea mandat.

Potrivit experților juridici, raidul este în mod clar intenționat să facă parte dintr-un efort de acuzare a lui Trump pentru manipularea greșită a documentelor Casei Albe, ceea ce l-ar împiedica să poată candida la președinție în 2024.

„Dacă Trump este condamnat în temeiul acestui statut federal, i-ar fi interzis să ocupe orice funcție, inclusiv cea de președinte”, a spus fostul procuror federal Neama Rahmani. „Ar fi uriaș”, a adăugat el.

Trump s-ar confrunta cu acuzații în temeiul Codului SUA Titlul 18, Secțiunea 2071, care prevede că oricine „ascunde, îndepărtează, mutilează, șterge sau distruge sau încearcă să facă acest lucru sau, cu intenția de a face acest lucru și îndepărtează în mod intenționat și ilegal orice document”, riscă o amendă și până la trei ani de închisoare.

Legea prevede că persoana responsabilă „își va pierde funcția și va fi descalificată de la ocuparea oricărei funcții în Statele Unite”.

Acest lucru l-ar împiedica pe Trump de a se confrunta din nou cu Biden, pe care democrații l-au abandonat și încearcă să-l înlocuiască având în vedere problemele sale cognitive de notorietate.

Fostul medic de la Casa Albă: „Biden nu își va termina mandatul. Mintea lui e dusă”

Deși Trump a luat cu el 15 cutii cu documente când a părăsit mandatul, acestea au fost returnate în ianuarie anul acesta. Agenții căutau să vadă dacă Trump a deținut și alte documente prezidențiale, deși seiful pe care l-au spart ar fi fost gol.

Cu toate acestea, observatorii legali susțin că FBI ar putea construi un caz în care să-l acuze pe Trump că a distrus în mod deliberat documente. Faptul că nu există dovezi pentru acest lucru aparent nu-i împiedică.

Alții au subliniat că, deși raidul nu are nimic de-a face cu ancheta revoltei din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu, federalii, motivați politic de democrați, ar fi putut fi într-o „expediție de pescuit” pentru a găsi informații care să le susțină teoria, care este complet fără dovezi, că Trump a incitat sau planificat revolta din 6 ianuarie.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading