„UE nu este o democrație, este o oligarhie dominată de Franța și Germania”

by | 19 Aug 2022 | Red Pill

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a lansat un atac usturator asupra Uniunii Europene, acuzând că este democrație doar cu numele, condamnând dominația Franței și Germaniei care ignoră adesea vocile disidente ale altor state membre.

Într-un articol recent publicat în ziarul german Die Welt de miercuri, premierul polonez a susținut că elitele europene au refuzat să asculte avertismentele poloneze asupra Rusia înainte de invadarea Ucrainei pe 24 februarie. El a susținut cu tărie preocupările statelor membre mai puțin puternice care au fost prea des trecute cu vederea de către instituțiile UE dominate de spectrul politic franco-german.

„Pe hârtie, toate statele membre sunt egale”, a scris Morawiecki. „Dar realitatea politică arată că ponderea vocilor germane și franceze este dominantă. Avem de-a face cu o democrație formală, dar cu o oligarhie de facto în care puterea este deținută de cei care sunt cei mai puternici.”

„Cei puternici greșesc și nu pot accepta criticile din afară”, a adăugat el.

Prim-ministrul polonez a reiterat necesitatea de a suprima „amenințarea imperialismului în cadrul UE”, în același mod în care imperialismul rus a fost combătut și a cerut schimbarea în cadrul Bruxelles-ului pentru a pune „binele comun și egalitatea înapoi în fruntea principiile UE.”

Polonia forțată să importe cărbune în ciuda rezervelor sale

Morawiecki s-a contrat cu unii dintre cei mai puternici birocrați de la Bruxelles în ultima vreme din cauza refuzului Comisiei Europene de a elibera fondurile pentru recuperarea economică post-pandemie până când guvernul polonez va implementa reformele legislative ale sistemului judiciar solicitate de Bruxelles.

În ciuda încercărilor guvernului național de a liniști instituțiile UE, liderul partidului de guvernare Lege și Justiție (PiS), Jarosław Kaczyński, a declarat luna trecută la un miting din orașul polonez Płock că e „de ajuns”. El a mai adăugat:

„Am demonstrat bunăvoință. Din punctul de vedere al tratatelor, nu avem nicio obligație să ascultăm UE în ceea ce privește modul în care ne organizăm sistemul judiciar. Deloc.”

Morawiecki a susținut în editorialul său în Die Welt că „țările membre și nu instituțiile UE trebuie să decidă asupra direcției și priorităților acțiunii UE”. El a mai spus că Uniunea nu trebuie să continue să opereze cu „dominarea celor mai puternice” națiuni.

Etichete: Polonia | UE

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading