Anthony Fauci: Copiii cu vârsta sub 4 ani vor primi 3 doze de vaccin împotriva COVID-19

by | 28 Jan 2022 | Sănătate

„Nu vă pot da un termen în acest sens. Va trebui doar să așteptăm și să vedem.”

Dr. Anthony Fauci, consilierul medical șef al Casei Albe, a declarat că copiii sub 4 ani vor primi probabil trei doze de vaccin COVID-19 odată ce acesta va fi aprobat, referindu-se la plan ca un „regim cu trei doze”. Informația a fost transmisă în timpul unui briefing de presă de la Casa Albă privind răspunsul la COVID-19, a anunțat Daily Wire.

„Doza și regimul pentru copiii între 6 luni și 24 de luni au funcționat bine, dar s-a dovedit că celălalt grup de la 24 de luni la 4 ani nu a atins încă nivelul de non-inferioritate, așa că studiile sunt continuate”, a spus Fauci, ca răspuns la o întrebare a corespondentului ABC News Cheyenne Haslett.

„Se pare că va fi un regim de trei doze. Nu cred că putem prezice când vom vedea o EUA [autorizație de utilizare de urgență] cu asta”, a adăugat el, referindu-se la aprobarea de la Food and Drug Administration (FDA).

Fauci a ezitat să ofere orice fel de termen ca răspuns la întrebările referitoare la vaccinurile pentru copiii mici.

„Nu vă pot da un termen în acest sens. Va trebui doar să așteptăm și să vedem”, a spus el.

În briefing-ul de presă COVID-19 s-a informat publicul, de asemenea, cu privire la pastilele antivirale Pfizer suplimentare, care sunt așteptate să ajungă până în luna iunie.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă în prezent ca „toată lumea cu vârsta de 5 ani și peste să facă un vaccin COVID-19 pentru a ajuta la protejarea împotriva COVID-19”.

CDC mai spune: „Toată lumea cu vârsta de 12 ani și peste ar trebui să primească o vaccinare de rapel COVID-19”. Vaccinurile nu sunt încă recomandate pentru niciun copil sub cinci ani.

Mulți părinți americani au însă îngrijorări cu privire la vaccinarea copiilor.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading