Ați mai văzut vreodată un general care, în plin război, își înjumătățeste cu bună știință armata?

by | 28 Sep 2021 | Sănătate

Sindicatul Sanitas reacționează dur la proiectul de lege depus de guvernul Cîțu prin care obligă angaja tii din domeniul sanitar să prezinte certificatul verde, testarea să se facă pe banii angajaților iar cine refuză să fie suspendat 30 de zile, apoi să i se desfacă contractul de muncă.

Prevederile acestui proiect de lege sunt prezentate aici:

România: Certificatul verde, obligatoriu în Sănătate; teste plătite de angajați; refuzul duce la concediere

Federația Sanitas a reacționat imediat, comunicatul postat pe Facebook arătând în detaliu că resping categoric această lege.

Ați mai văzut vreodată un general care, în plin război, își înjumătățeste cu bună știință armata?

Dacă nu, aveți acum ocazia! În plin război epidemiologic, cu localități care intră sub cod roșu de Covid de la zi la zi, guvernul Cîțu lansează proiectul de lege care obligă personalul angajat în unitățile sanitare publice și private, SUB AMENINȚAREA CU SUSPENDAREA ȘI APOI DESFACEREA CONTRACTULUI DE MUNCĂ, să facă dovada:
1. fie a vaccinării anti-COVID;
2. fie a trecerii prin boală în ultimele șase luni;
3. fie a unui rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR / antigen rapid, COSTURILE TESTĂRII FIIND SUPORTATE DE ANGAJAT!

În aceste condiții, peste o lună de la publicarea în M.O. a legii, probabil că aproape jumătate dintre angajații din sănătate (oameni care țin să le fie respectat dreptul constituțional de decizie asupra propriei persoane) vor avea contractul de muncă desfăcut!

Cu alte cuvinte, domnule ”general Cîțu”, vei reuși să-ți înjumătățești singura ”armată” care luptă cu pandemia, exact în perioada de vârf a valului 4!

  • Când știi că ATI-urile sunt pline!
  • Când știi că nu ai personal medical suficient iar cel existent este hăituit deja de un an și jumătate de criză sanitară!
  • Când rata de infectare crește vertiginos de la o zi la alta!
  • Când ești conștient că partidul tău, aflat la guvernare (partid la care ți-ai dorit din răsputeri să fii ales președinte), tocmai a desfășurat un congres cu 5000 de oameni prezenți sub același acoperiș, sfidând orice lege și orice bun-simț!

Cum reușește un guvern liberal (care prin definiție ar trebui să susțină idei fundamentale precum constituționalismul sau protecția drepturilor și libertăților individuale) să gândească o astfel de măsură în cel mai prost context cu putință?

Nu pot fi decât trei variante de răspuns:

1. Dintr-o totală lipsă de gândire strategică.
2. Dintr-o totală lipsă de considerație pentru eforturile și sacrificiile celor care lucrează în sistemul sanitar!
3. Dintr-un interes care nu are nimic de-a face nici cu logica unei conduceri raționale, nici cu nevoile și drepturile cetățenilor acestei țări!

Sanitas nu se va mulțumi cu declarații publice ci își asumă să folosească în perioada următoare toate pârghiile legale posibile pentru a împiedica adoptarea acestui proiect de lege!” se arată în comunicatul Sanitas.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading