Câine infectat cu variola maimuței după ce a „împărțit” patul cu un cuplu gay

by | 18 Aug 2022 | Sănătate

Pentru prima dată, un câine a fost infectat cu variola maimuței după ce a „împărțit” patul cu un cuplu gay din Paris și, ulterior, i s-a descoperit și o „ulcerație anală”.

„Doi bărbați homosexuali care locuiesc în Paris au dezvoltat simptome de variola maimuței la începutul lunii iunie și au mers la spital, unde leziunile lor au fost identificate ca fiind cauzate de boală”, relatează Telegraph.

„Cuplul non-exclusiv, în vârstă de 44 și 27 de ani, a dezvoltat leziuni dureroase în regiunea anală, precum și pe restul corpului, la o săptămână după ce a făcut sex cu alți bărbați.”

La 12 zile după ce cuplul a ajuns la spital suferind simptome de variola maimuțelor, s-a descoperit că ogarul italian al cuplului, mascul de patru ani, a dezvoltat și el leziuni și pustule pe stomac și o ulcerație anală.

Cu alte cuvinte, după toate probabilitățile,  infectați fiind cu variola maimuței, cuplul gay întreprinsese sex anal cu propriul câine.

Un test PCR a arătat că ogarul avea variola maimuței, iar secvențierea genetică a constatat că se potrivește 100% cu tulpina care i-a infectat pe stăpânii săi, indicând că a luat virusul de la stăpâni. Până acum nu s-a mai întâmplat ca un animal de companie să fie diagnosticat cu variola maimuței.

Răspândirea variolei maimuței se datorează aproape în totalitate bărbaților gay care fac sex între ei, cazurile inițiale fiind depistate la o saună gay din Spania și un festival fetiș în Belgia.

La începutul acestei luni, experții în boli infecțioase din Suedia au criticat organizatorii locali ai paradei gay pentru că nu au furnizat participanților nicio informație despre variola maimuței înainte de un marș despre care avertizează că ar putea fi un eveniment „super răspânditor”.

Organizația Mondială a Sănătății a spus recent că boala continuă să se răspândească în rândul „bărbaților care fac sex cu bărbați”, deși după ce a spus că festivalurile de vară ar trebui limitate, a clarificat ulterior că evenimentele gay ar trebui să aibă loc în mod normal. OMS a uitat să le ceară homosexualilor să pastreze distanța, cum au facut cei de la CDC, să nu facă sex și să se izoleze la domiciliu și dacă sunt bolnavi și dacă doar au trecut pe lângă un bolnav.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading