Fauci face o concesie surprinzătoare cu privire la vaccinurile COVID-19

by | 15 Jul 2022 | Sănătate

Consilierul COVID-19 de la Casa Albă, Anthony Fauci, a recunoscut că vaccinurile COVID-19 nu protejează „prea bine” împotriva virusului.

În timpul unui interviu la Fox News, Fauci a spus gazdei că „unul dintre lucrurile care sunt clare din date [este] că… vaccinurile — din cauza gradului ridicat de transmisibilitate al acestui virus — nu protejează prea bine deoarece au fost  împotriva infecției.”

Fauci a spus mai târziu că vaccinurile „protejează destul de bine împotriva bolii severe care poate duce la spitalizare și deces”.

„La vârsta mea, fiind vaccinat și cu booster, chiar dacă nu m-a protejat împotriva infecției, sunt încrezător că a avut un rol major în protejarea mea de a evolua către o boală severă”, a spus Fauci, care are 81 de ani și a lucrat în diferite functii în guvernul federal de la sfârșitul anilor 1960. De asemenea, a condus Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din timpul administrației Reagan.

Comentariile oficialului vin la doar câteva zile după ce un studiu a dezvăluit că imunitatea naturală, imunitatea conferită de o infecție anterioară  cu COVID-19, oferă o protecție net superioară împotriva virusului în comparație cu vaccinurile.

Cercetătorii din Qatar au afirmat că persoanele care au supraviețuit unei infecții cu COVID-19 și nu au fost vaccinate au avut o protecție foarte mare împotriva boli severe sau fatale.

„Eficacitatea infecției primare împotriva reinfectării severe, critice sau fatale cu COVID-19 a fost de 97,3 la sută … indiferent de varianta infecției primare sau a reinfectării și fără nicio dovadă de scădere. Rezultate similare au fost găsite în analizele de subgrup pentru cei cu varste mai mari de 50 de ani”, a scris dr. Laith Abu-Raddad de la Weill Cornell Medicine – Qatar.

În timpul unui interviu pentru Washington Post săptămâna aceasta, Fauci a sugerat că americanilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 50 de ani ar trebui să li se permită să primească o noua injecție rapel.

Guvernul federal, a argumentat el, „trebuie să permită persoanelor sub 50 de ani să primească o noua vaccinare de rapel, deoarece este posibil să fi trecut luni de când mulți dintre ei au primit primul rapel”.

„Dacă am primit a treia injecție [în 2021], este foarte probabil ca imunitatea să scadă”, a afirmat Fauci.

Etichete: COVID-19 | Fauci

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading