Fauci face o concesie surprinzătoare cu privire la vaccinurile COVID-19

by | 15 Jul 2022 | Sănătate

Consilierul COVID-19 de la Casa Albă, Anthony Fauci, a recunoscut că vaccinurile COVID-19 nu protejează „prea bine” împotriva virusului.

În timpul unui interviu la Fox News, Fauci a spus gazdei că „unul dintre lucrurile care sunt clare din date [este] că… vaccinurile — din cauza gradului ridicat de transmisibilitate al acestui virus — nu protejează prea bine deoarece au fost  împotriva infecției.”

Fauci a spus mai târziu că vaccinurile „protejează destul de bine împotriva bolii severe care poate duce la spitalizare și deces”.

„La vârsta mea, fiind vaccinat și cu booster, chiar dacă nu m-a protejat împotriva infecției, sunt încrezător că a avut un rol major în protejarea mea de a evolua către o boală severă”, a spus Fauci, care are 81 de ani și a lucrat în diferite functii în guvernul federal de la sfârșitul anilor 1960. De asemenea, a condus Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din timpul administrației Reagan.

Comentariile oficialului vin la doar câteva zile după ce un studiu a dezvăluit că imunitatea naturală, imunitatea conferită de o infecție anterioară  cu COVID-19, oferă o protecție net superioară împotriva virusului în comparație cu vaccinurile.

Vezi și:  Un studiu amplu demonstrează că măștile sunt complet inutile

Cercetătorii din Qatar au afirmat că persoanele care au supraviețuit unei infecții cu COVID-19 și nu au fost vaccinate au avut o protecție foarte mare împotriva boli severe sau fatale.

„Eficacitatea infecției primare împotriva reinfectării severe, critice sau fatale cu COVID-19 a fost de 97,3 la sută … indiferent de varianta infecției primare sau a reinfectării și fără nicio dovadă de scădere. Rezultate similare au fost găsite în analizele de subgrup pentru cei cu varste mai mari de 50 de ani”, a scris dr. Laith Abu-Raddad de la Weill Cornell Medicine – Qatar.

În timpul unui interviu pentru Washington Post săptămâna aceasta, Fauci a sugerat că americanilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 50 de ani ar trebui să li se permită să primească o noua injecție rapel.

Guvernul federal, a argumentat el, „trebuie să permită persoanelor sub 50 de ani să primească o noua vaccinare de rapel, deoarece este posibil să fi trecut luni de când mulți dintre ei au primit primul rapel”.

„Dacă am primit a treia injecție [în 2021], este foarte probabil ca imunitatea să scadă”, a afirmat Fauci.

Etichete: COVID-19 | Fauci

Ultimele știri

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading