Fauci sugerează că toate restricțiile legate de COVID-19 ar putea fi ridicate în SUA

by | 10 Feb 2022 | Sănătate

Consilierul in materie de COVID-19 de la Casa Albă, Anthony Fauci, a declarat că Statele Unite au trecut de faza puternică a pandemiei COVID-19, cea ce va duce la încetarea mandatelor și restricțiilor.

De ce a afirmat acest lucru Fauci, ce l-a determinat să fie așa de “generos” și să lase america să încerce să revină la faza anterioară COVID? Pentru că in Statele Unite au loc în cateva luni alegeri intermediare, iar Partidul Democrat, care are o majoritate subțire in ambele camere ale congresului american, stă extraordinar de prost așa cum o arată ultimele sondaje (un sondaj din 31 ianuarie a constatat că cel puțin 70% dintre americani sunt de acord că „este timpul să acceptăm că COVID-ul este aici pentru a rămâne”). Cele mai multe restricții sunt în statele conduse de democrați, iar americanii, indiferent de preferința politică, s-au săturat de stat în casă, de mască și de un vaccin care și-a dovedit inutilitatea atunci când vorbim de transimiterea virusului.

Vorbind cu Financial Times, Fauci a afirmat că nu există nicio modalitate de a elimina pe deplin COVID-19 iar acum

„Ne aflăm intr-un moment în care avem destui oameni vaccinați și destui cu protecție obținută dintr-o infectare anterioară așa că restricțiile COVID vor fi în curând un lucru din trecut.”

Referirea lui Fauci la infectarea anterioară, cunoscută sub denumirea de „imunitate naturală”, este notabilă deoarece, de luni de zile, Fauci și alți oficiali au promovat doar vaccinurile COVID-19 ca singura modalitate de a învinge pandemia. Anul trecut, în timpul interviurilor cu presa, Fauci a minimalizat adesea imunitatea naturală în favoarea vaccinurilor.

În interviu, Fauci a sugerat, că rapelurile ar putea să nu fie necesare pentru toți americanii.

„Va depinde de cine ești. Dacă dacă ești o persoană normală, sănătoasă, de 30 de ani, fără afecțiuni anterioare, s-ar putea să ai nevoie de vaccin doar la fiecare patru sau cinci ani.”

În viitorul apropiat, răspunsul la pandemie va fi gestionat în primul rând la nivel local, cu o implicare redusă a guvernului federal. El nu a avansat nici o dată când vor înceta restricțiile COVID-19, cum ar fi mandatele pentru măști sau vaccinare dar ar putea fi eliminate „în curând pe măsură ce ieșim din faza pandemică a COVID-19”, a spus Fauci pentru ziar.

Remarcile sale au loc pe măsură ce mai multe state conduse de democrați, cum ar fi California, New Jersey, Delaware și New York, au luat măsuri pentru a anula obligativitatea purtării măștilor, deși unele municipalități au optat să le păstreze. Unii oficiali federali, inclusiv directorul CDC, Rochelle Walensky, sunt în favoarea purtării măștii în anumite situații.

„Continuăm să susținem purtarea măștii în școli”, a declarat Walensky pentru Reuters săptămâna aceasta, adăugând că oficialii federali vor „continua să recomande folosorea măștii în zonele cu transmitere ridicată – care este în esență peste tot în țară, în spații publice interioare”.

Etichete: COVID-19 | Fauci

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading