În timp ce alții pedepsesc, Slovacia alege să îi stimuleze pe bătrâni să se vaccineze

by | 3 Dec 2021 | Sănătate

Spre deosebire de Austria și Grecia, care au decis să pedepsească cetățenii nevaccinați cu amenzi grele, Slovacia pare să exploreze o altă cale: să stimuleze persoanele de peste 60 de ani cu 500 de euro dacă își fac vaccinul COVID-19.

Toți cei peste 60 de ani care se vor înregistra pentru cel puțin prima doză de COVID-19 până la Crăciun vor primi 500 de euro, a propus fostul prim-ministru și actualul ministru de finanțe al Slovaciei Igor Matovič.

Între timp, Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen spune este timpul să ne gândim la vaccinarea obligatorie în UE.

Dimpotrivă, Austria și Grecia au decis să aplice amenzi celor care refuză vaccinarea. Viena amenință că va impune o amendă de până la 7.200 de euro, în timp ce Atena a votat pentru amendarea persoanelor de peste 60 de ani nevaccinate cu 100 de euro pe lună.

Matovič a venit cu ideea într-un moment în care mai mulți oficiali guvernamentali de rang înalt susținuseră ideea vaccinării obligatorii pentru anumite grupuri de oameni, inclusiv seniori. Între timp, guvernul a convenit asupra stimulentei de 500 de euro, iar parlamentul îl va negocia în următoarele două zile.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading