Datele preliminare dintr-un studiu din Africa de Sud care a analizat severitatea variantei omicron COVID-19 indică o probabilitate mai mică de spitalizare și de îmbolnăvire gravă decât în ​​cazul altor variante așa cum se prefigura deja.

Un studiu care nu a primit încă certificarea prin evaluarea altor oameni de știință, indică faptul că persoanele cu S Gene Target Failure (SGTF) – care este un indicator care presupune infecția cu omicron – au avut cu 80% mai puține șanse de a necesita spitalizare odată infectate.


 O dată ajunși în spital au fost cu 70% mai puține șanse de a dezvolta o boală severă decât a făcut cineva cu varianta delta.

Studiul a remarcat că „o parte din această reducere este probabil un rezultat al imunității ridicate a populației”.

Cercetătorii au examinat legăturile dintre testele de laborator SARS-CoV-2, datele despre cazurile COVID-19, datele genomului și sistemul național de supraveghere a spitalelor DATCOV, pentru persoanele diagnosticate între 1 octombrie și 30 noiembrie a acestui an. Apoi au comparat datele cu infecțiile cu variante delta diagnosticate între aprilie și noiembrie 2021.

Infecțiile au inclus persoane cu simptome de COVID-19, cei care au dobândit infecția într-un spital și cei care au fost testați pozitiv atunci când au fost internați dintr-un alt motiv.

Studiul a ținut cont, de asemenea,de  factorii care contribuie la diferite niveluri de severitate, inclusiv vârsta, comorbiditățile, sexul, provincia și sectorul de asistență medicală.