Opriți isteria: Un studiu al variantei Omicron indică un risc cu 80% mai mic de spitalizare, de boală gravă

by | 23 Dec 2021 | Sănătate

Datele preliminare dintr-un studiu din Africa de Sud care a analizat severitatea variantei omicron COVID-19 indică o probabilitate mai mică de spitalizare și de îmbolnăvire gravă decât în ​​cazul altor variante așa cum se prefigura deja.

Un studiu care nu a primit încă certificarea prin evaluarea altor oameni de știință, indică faptul că persoanele cu S Gene Target Failure (SGTF) – care este un indicator care presupune infecția cu omicron – au avut cu 80% mai puține șanse de a necesita spitalizare odată infectate.

 O dată ajunși în spital au fost cu 70% mai puține șanse de a dezvolta o boală severă decât a făcut cineva cu varianta delta.

Studiul a remarcat că „o parte din această reducere este probabil un rezultat al imunității ridicate a populației”.

Cercetătorii au examinat legăturile dintre testele de laborator SARS-CoV-2, datele despre cazurile COVID-19, datele genomului și sistemul național de supraveghere a spitalelor DATCOV, pentru persoanele diagnosticate între 1 octombrie și 30 noiembrie a acestui an. Apoi au comparat datele cu infecțiile cu variante delta diagnosticate între aprilie și noiembrie 2021.

Infecțiile au inclus persoane cu simptome de COVID-19, cei care au dobândit infecția într-un spital și cei care au fost testați pozitiv atunci când au fost internați dintr-un alt motiv.

Studiul a ținut cont, de asemenea,de  factorii care contribuie la diferite niveluri de severitate, inclusiv vârsta, comorbiditățile, sexul, provincia și sectorul de asistență medicală.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading