Suedia și Danemarca suspendă administrarea vaccinului Moderna la grupurile de tineri

by | 10 Oct 2021 | Sănătate

Suedia și Danemarca au anunțat, miercurea trecută, că vor suspenda vaccinul Covid-19 al Moderna pentru grupurile de tineri și adolescenți, în urma raportării unor efecte adverse cardiovasculare, transmite Reuters.

Agenția de Sănătate din Suedia a dispus suspendarea pentru persoanele născute după 1991, susținând că datele indică o creștere a miocarditelor și pericarditelor în rândul adolescenților și tinerilor care s-au vaccinat cu produsul Moderna.

Legătura este clară în special când e vorba de vaccinul Moderna, Spikewax și mai ales după a doua doză”, a afirmat Agenția de Sănătate din Suedia, adăugând însă că riscul de a fi suferi astfel de efecte adverse este scăzut.

La rândul său, Autoritatea de Sănătate din Danemarca a sistat utilizarea vaccinului Moderna la persoanele sub 18 ani.

Datele preliminare arată că există o suspiciune a unui risc ridicat de inflamare a inimii, în urma vaccinării cu Moderna”, au afirmat oficialii danezi.

Decizia celor două state europene a fost luată pe baza unui studiu încă nepublicat care va fi transmis Agenției Europene de Medicină (EMA).

Danemarca și Suedia se alătură astfel Marii Britanii care, de asemenea, a recomandat precauție în ce privește vaccinarea adolescenților cu vârsta între 12 și 17.

Comisia Comună de Vaccinare și Imunizare din Marea Britanie a recomandat vaccinarea doar în cazul adolescenților cu un risc mare de a dezvolta forme grave de COVID-19, respectiv cei cu dizabilități neurologice, sindrom Down, retard mintal sau imunodepresii sau pentru adolescenții care trăiesc în aceeași locuință cu adulți care au aceste afecțiunii (vezi aici).

Autoritățile din România nu au emis, până în prezent, nicio recomandare specială privind vaccinarea COVID-19 a tinerilor și adolescenților.

Etichete: Moderna

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading