Acum două zile a fost și mai multă controversă asupra ivermectinei

by | 3 Feb 2022 | Social

De data aceasta în jurul cercetării nonclinice efectuate cu invermectină de către compania japoneză Kowa Co Ltd.

Cu excepția faptului că, în locul controversei generale asupra ivermectinei – care constă în a discuta dacă medicamentul este doar pentru animale, în ciuda faptului că descoperirea sa a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru utilizare la om, el fiind inclus pe lista Organizației Mondiale a Sănătății ca și esențial, fiind adminstrate sute de milioane de doze oamenilor – controversa din această săptămână a fost despre modul în care au fost raportate cercetările de la Kowa (am scris aici).

Reuters a difuzat inițial titlul:

„Kowa din Japonia spune că ivermectina este eficientă împotriva Omicron în faza III de studiu”

Titlul era incorect, iar agenția Reuters a fost forțata să-l retragă. Au redat povestea cu un titlu care respectă faptele:

Ivermectina prezintă efect antiviral împotriva COVID, spune compania japoneză

Atasăm printsceen-uri cu titlu inițial si cel modificat. Intrebarea care se pune, a fost intentie atunci cand s-a scris articolul? Trebuie menționat că Reuters are editori, corectori așa incat este greu să treaca neobservată acesta greșeală  mai ales cand este vorba de subiecte sensibile.

 

Etichete: ivermectină | Japonia

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading