Companie japoneză farmaceutică: Ivermectina are un „efect antiviral” împotriva Omicron

by | 31 Jan 2022 | Sănătate

Compania comercială și farmaceutică japoneză Kowa Co Ltd a declarat luni, că medicamentul Ivermectina a arătat un „efect antiviral” împotriva Omicron și a altor variante de coronavirus în cadrul cercetării non-clinice comune. Compania nu a oferit mai multe detalii fața de cele prezentate pe site-ul companiei.

Firma a lucrat cu Universitatea Kitasato, o universitate medicală din Tokyo, la testarea medicamentului care este utilizat pentru a trata paraziții la animale și la oameni, ca un potențial tratament pentru COVID-19.

Studiile clinice sunt în desfășurare, dar promovarea medicamentului ca tratament pentru COVID-19 a generat controverse.

Medicamentul nu este aprobat pentru tratamentul COVID-19 în Japonia dar este utilizată în combaterea COVID-19, ea putând fi prescrisă de medici și poate fi cumpărată fără restricții din farmacie.

Administrația Federală a Medicamentelor din SUA, Organizația Mondială a Sănătății și autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE au avertizat împotriva utilizării acestuia.

Etichete: ivermectină | Japonia

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading