Comisar UE: Statele să se aștepte la întreruperi de energie masive în această iarnă

by | 5 Oct 2022 | Social

Statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să se pregătească pentru întreruperi masive de energie în această iarnă, pe măsură ce criza energetică se adâncește, a spus un comisar UE.

Comisarul pentru ajutor umanitar și management al crizelor, Janez Lenarčič, a avertizat că deficitul de energie este o posibilitate reală și a dezvăluit că executivul UE pregătește planuri de urgență pentru o astfel de eventualitate într-o declarație pentru presas germană.

„Este foarte posibil ca asistența în caz de dezastre să fie necesară și în cadrul UE”, a declarat marți Lenarčič. El a explicat că departamentul său se pregătește pentru două scenarii.

Primul scenariu prevede penurie de energie pentru unele state membre, dar nu pentru toate și ar vedea ca anumite națiuni să fie nevoite să furnizeze generatoare de electricitate altora pe lângă alte ajutoare de urgență, „cum se întâmplă în timpul dezastrelor naturale”.

Cu toate acestea, în cazul în care majoritatea statelor membre UE se găsesc în dificultate, Bruxelles-ul ar trebui să analizeze „rezervele strategice” Lenarčič spune că deja comisia le are la dispoziție pentru o astfel de criză.

Europenii sunt avertizați că urmează un viitor rece și întunecat

Aceste rezerve includ avioane de stingere a incendiilor, generatoare, pompe de apă și combustibil, în plus față de echipamente medicale și medicamente.

„Chiar înainte de războiul din Ucraina, ne-am pregătit pentru urgențe chimice, biologice, radiologice și nucleare”, a spus Lenarčič.

Comisarul UE a avertizat, de asemenea, cu privire la creșterea problemelor umanitare pe tot globul, citând Estul Africii și Afganistanul drept zone afectate de „probleme de dezvoltare și impact al schimbărilor climatice, cum ar fi degradarea solului, seceta sau inundațiile”. El a adăugat că Uniunea Europeană ar trebui să-și mărească ajutorul pentru aceste zone, în ciuda crizei costului vieții acasă, avertizând: „Dacă nu abordăm mizeria din jurul nostru, ea va veni la noi”.

Europarlamentarul german și AfD, Christine Anderson, a criticat comisia pentru politicile sale despre care a susținut că au adus mizerie în Europa.

„Se trezește Comisia Europeană din amăgirea ei? Se teme de întreruperile de curent în Europa din cauza sancțiunilor împotriva Rusiei și se pregătește pentru marea pană de curent din UE. Dezastru în devenire din cauza politicii arogante ale elitelor!” a scris ea pe Twitter.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading