Economiștii ecologiști vor să salveze planeta scumpind carnea de vită cu 56%

by | 2 Feb 2022 | Social

Ecologiștii vor să vină după carnea noastră din frigider pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice, scumpind-o atât de tare cât să nu ne mai permitem s-o cumpărăm. O altă incercare de a face ca săracii să fie și mai săraci iar bogații să-și vadă înainte de distrus planeta.

Un grup de economiști de mediu din Germania cere să fie impuse taxe uriașe asupra produselor din carne pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice, cerând ca prețul pentru carnea de vită să fie cu 56% mai mare.

Afirmând că animalele sunt responsabile pentru 13% din emisiile de gaze cu efect de seră, cercetătorii de la Catedra de Utilizare Durabilă a Resurselor Naturale a Universitatea Tehnică din Berlin cer limitări ale consumului de carne pentru a „atinge neutralitatea gazelor cu efect de seră”:

„Creșterea animalelor contribuie enorm la emisiile de gaze cu efect de seră, la poluarea solului și a apei, iar pădurile prețioase sunt defrișate pentru pășuni și culturi alimentare”, a spus liderul grupului, profesorul Linus Mattauch.

„Dovezile sugerează că impactul asupra mediului este atât de mare încât lumea nu poate îndeplini obiectivele climatice și nu poate menține ecosistemele vitale intacte fără a reduce consumul de carne – cel puțin în țările occidentale cu venituri mari”, a adăugat el.

Mattauch dorește ca guvernele „să înceapă să se gândească la impozitarea cărnii pentru a-i reduce consumul”, afirmând că aceasta este „cea mai eficientă cale de prevenire a presiunii în continuare a planetei noastre”.

„Conform calculelor modelului grupului, costul direct al creșterii animalelor în raport cu schimbările climatice este de până la 9,21 USD per kilogram de carne de vită”, raportează ReMix News. „Aplicarea acestui cost la prețul cărnii de vită ar putea duce la prețul produselor din carne de vită cu până la 56% mai scumpe. În mod similar, păsările de curte ar costa cu 25 la sută mai mult, iar carnea de miel și porc ar crește cu 19 la sută.”

Desigur, astfel de taxe vor afecta numai pe cei săraci, care în multe țări occidentale suferă deja enorm din cauza inflației alimentare rampante și a prețurilor uriașe la energie și gaze din cauza certificatelor verzi de CO2 impuse de UE.

Forumul Economic Mondial, responsabil pentru Marea Resetare, a publicat deja pe site-ul său articole care au explorat modul în care oamenii ar putea fi condiționați să se obișnuiască cu ideea de a mânca buruieni, insecte și de a bea apă de canalizare pentru a reduce emisiile de CO2.

În ianuarie anul trecut, UE a aprobat oficial vânzarea viermilor ca hrană pentru a fi consumate de oameni.

Luna trecută, profesorul de la Universitatea Vanderbilt, Amanda Little, a susținut că toată lumea trebuie să înceapă să mănânce insecte și că aprobarea de către UE a conferit o formă de „demnitate” consumului lor.

Un grup de oameni care nu vor mânca totuși insecte și buruieni este format din elitele globaliste.

În ciuda faptului că acești eco-dictatori au insistat că toți ceilalți să își reducă standardele de trai și să-și raționează consumul de carne pentru a salva planeta, în timpul summitului Cop 26 (Conferinţa ONU privind schimbările climatice) de anul trecut, participanții s-au bucurat de un meniu plin de preparate pe bază de animale, care reprezentau cel puțin dublul amprentei de carbon a mesei medii din Marea Britanie, conform New York Post. Un burger mâncat acolo de o elită echivalează cu 16 km parcurși cu o mașina pe benzină. Ce să mai comentezi?

Etichete: Marea Resetare | WEF

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading