În Parlamentul European s-au mărit salariile. Sacrificiile sunt pentru proști!

by | 13 Oct 2022 | Social

Oficialii UE urmează să primească majorări salariale într-o mișcare ipocrită care sfidează bunul simț și arată de fapt ce înseamnă să ne sacrificăm „cu toții” ca să-l învingem pe Putin.

Oficialii Uniunii Europene, inclusiv președintele Comisiei Europene, comisarii și europarlamentarii pot aștepta acum cu nerăbdare salarii semnificativ mai mari. Cu toate acestea, măririle sunt de fapt contrar sfatului Comisiei Europene cu privire la creșterea salariilor în ceea ce, spun criticii, este un alt exemplu de „Fă ceea ce spun popa, nu cum face popa”.

Prețurile în creștere la energie provoaca o inflație galopantă în Europa

Comisia UE a sfătuit de ani de zile guvernele și șefii organizațiilor de muncă și de afaceri să evite creșterea salariilor cu rata inflației. Sfatul Comisiei privind stabilirea salariilor este că națiunile și companiile ar trebui să evite indexarea salariilor la inflație, deoarece această practică creează condițiile pentru o spirală salariu-preț și creează condițiile pentru o inflație ulterioară mult mai mare.

Ca răspuns, aproape toate țările UE respectă aceatsă practică, cu excepția Belgiei și Luxemburgului.

UE susține acum că propriile creșteri ale salariilor sunt justificate din cauza inflației în creștere în Belgia și Bruxelles. Rata inflației este inclusă automat în salariile funcționarilor UE. Pentru Bruxelles, este în prezent puțin peste 7 la sută (jumătate cât este la București sau Praga).

Banca centrală a României încearcă să tempereze inflația record

Conform planurilor Comisiei Europene, oficialii UE vor primi cu aproape 7% mai mult salariu. Creșterea salariului urmează să se aplice retroactivde la 1 iulie, relatează ziarul german Bild.

În termeni concreti, aceasta înseamnă că șefa Comisiei, Ursula von der Leyen (CDU) va primi în viitor cu aproximativ 2.000 de euro în plus pe lună, în timp ce un europarlamentar va primi 623 de euro în plus, iar un comisar UE poate conta pe o creștere a salariului de 1.460 de euro. . Numai creșterea va reprezenta o cheltuielă suplimentare de 98 de milioane de euro pentru 2022.

Mulți oficiali și politicieni bogați din UE au pledat puternic pentru mai multe sancțiuni împotriva Rusiei, spunând că europenii pot face „sacrificii” pentru a sprijini Ucraina, cum ar fi europarlamentarul extremist de stânga Guy Verhofstadt, unul dintre cei mai bogați europarlamentari.

Inflația în Germania la cel mai înalt nivel din ultimii 50 de ani

Pe lângă salariile mari, oficialii UE au numeroase alte privilegii

  • Europarlamentarii își pot deconta toate cheltuielile de deplasare la sesiunile plenare din PE, la întâlnirile de comitet sau la reuniunile grupurilor politice, care au loc la Bruxelles sau Strasbourg.
  • Un europarlamentar mai primește și o diurnă de 320 de euro pentru acoperirea costurilor cu cazarea, mesele și alte cheltuieli pentru fiecare zi în care se află la Bruxelles sau Strasbourg
  • Pentru evenimentele și întâlnirile care au loc în afara Uniunii Europene, diurna zilnică este de 160 de euro, însă cheltuielile cu cazarea sunt decontate separat.
  • Un europarlamentar mai poate primi și 4.513 euro pe lună, pentru a acoperi activitatea de europarlamentar, precum costurile cu închirierea biroului, costurile de management, abonamente la companii de telefonie etc.
  • Deputații au dreptul la pensie pentru limită de vârstă începând cu vârsta de 63 de ani. Pensia reprezintă 3,5 % din salariul pentru fiecare an complet de exercitare a mandatului.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading