Lupta împotriva schimbărilor climatice: Irlanda vrea să sacrifice 200.000 de vaci

by | 9 Jun 2023 | Social

O zecime din populația de vaci de lapte din Irlanda urmează să fie sacrificată în următorii trei ani, conform unui plan al Departamentului Agriculturii. Guvernul insulei de smarald justifică acest lucru prin lupta împotriva schimbărilor climatice. Se pare că rumegătoarele îi încurcă prea mult…

Irlanda are aproximativ două milioane de vaci de lapte. O zecime dintre acestea, aproximativ 200.000, urmează să fie sacrificate în următorii trei ani. Fanaticii climei dau vina pe vaci în special pentru emisia de metan, care este un „gaz dăunător pentru climă”.

Nebunie climatică: Firmă britanică lansează măști pentru vaci!

Guvernul irlandez are în vedere o inițiativă de reducere semnificativă a numărului de vaci de lapte pentru a-și îndeplini obiectivele climatice. Guvernul și-a stabilit obiectivul de reducere a emisiilor din agricultura irlandeză cu un sfert până în 2030.

O propunere pentru atingerea acestui obiectiv este reducerea efectivului național de lactate cu 10%, ceea ce echivalează cu tăierea a 65.000 de vaci pe an, timp de trei ani.

Ministrul Agriculturii, Charlie McConalogue, a declarat postului de radio irlandez RTE Morning Ireland că un grup de reprezentanți ai fermierilor examinează o gamă de opțiuni pentru a reduce emisiile în ferme.

S-a hotărât că vacile vor trebui să fie sacrificate în următorii trei ani, costul pe care îl vor plăti contribuabilii fiind de 600.000 de euro, a raportat Irish Mirror. Dar Departamentul Irlandez al Agriculturii încearcă să minimizeze totul. Totul este doar un draft și nu un plan final.

Marea Minciună Verde pe care aproape toată lumea o crede

Dacă irlandezii iau propunerea în serios, acest lucru ar avea un impact asupra aprovizionării Europei cu produse lactate, cum ar fi untul. Irlanda este un exportator major în acest sens, așa că o reducere forțată a efectivelor de lapte ar reduce oferta și ar crește prețurile.

În numele luptei împotriva schimbărilor climatice, din ce în ce mai multe ferme și astfel aprovizionarea cu alimente a oamenilor sunt distruse.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading