Musk admite că există un risc „destul de semnificativ” de asasinare

by | 7 Dec 2022 | Social

La o zi după ce a făcut publice fișiere interne ale Twitter care sugerează că gigantul tehnologic a suprimat libertatea de exprimare sub conducerea anterioară, Elon Musk crede că se confruntă cu un risc „destul de semnificativ” de asasinare.

„Sincer, riscul că ceva rău să se întâmple sau chiar să fiu împușcat este destul de semnificativ”, a spus Musk într-o discuție pe Twitter Spaces sâmbătă seara, adăugând că „cu siguranță” va evita paradele de mașini în aer liber.

„Nu este atât de greu să mă omori dacă cineva ar vrea, așa că sperăm că nu o vor face”, a spus noul proprietar al Twitter. „Cu siguranță există un anumit risc.”

Remarcile cu privire la asasinare au venit după ce Musk și jurnalistul independent Matt Taibbi au dezvăluit vineri o mulțime de comunicări interne care au oferit o imagine asupra eforturilor directorilor Twitter de a cenzura povestea explozivă din New York Post (laptopul uitat la reparat de Hunter Biden) în preajma alegerilor prezidențiale din 2020.

Musk, cel mai bogat om din lume, a promis că va opri valul de cenzură și suprimare a libertății de exprimare de către Twitter, despre care se știa că îi vizează pe conservatori. După ce la sfârșitul lunii octombrie a preluat platforma de socializare, el a restabilit o serie de conturi suspendate, inclusiv pe cel al fostului președinte Donald Trump. Platforma și-a oprit pe 23 noiembrie, politica sa de „informații înșelătoare” COVID-19, care a dus la peste 11.000 de suspendări de conturi, inclusiv cele ale oamenilor de știință și medici, plus zeci de mii de postări eliminate începând cu ianuarie 2020.

„Atâta timp cât nu faci rău altcuiva, atunci ar trebui să ai voie să spui ce vrei”, a spus Musk în timpul discuției de sâmbătă. În timpul chat-ului care a durat aproximativ două ore pe Twitter Spaces, Musk și-a împărtășit opinia despre libertatea de exprimare.

„De-a lungul istoriei, libertatea de exprimare a fost extrem de neobișnuită [rară], nu obișnuită. Așa că trebuie să luptăm din greu pentru a păstra asta pentru că este un lucru atât de rar și nu este în niciun caz ceva implicit.”

Musk a descris Twitter ca „acționând ca un braț al Comitetului Național al Partidului Democrat” înaintea alegerilor prezidențiale din 2020. Mogulul miliardar al tehnologiei a transmis că un al doilea „episod” din Twitter Files va apărea în curând, oferind atât lui Taibbi, cât și fostului jurnalist din New York Times, Bari Weiss, acces la documente vechi ale companiei.

„Vom pune toate informațiile la vedere, încercând să fim cât mai preciși, vom fi repetitivi, mai buni și asta va forța și alte companii media să fie mai sincere, altfel își vor pierde cititorii”, a spus Musk în timpul conversației.

Etichete: Elon Musk

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading