Novak Djokovic va boicota turneele majore dacă i se va cere să fie vaccinat

by | 16 Feb 2022 | Social

Liderul mondial la tenis Novak Djokovic se ține tare și refuză să se vaccineze împotriva COVID-19, spunând că va boicota atât turneul de la Wimbledon de la Londra, cât și Openul Francez de la Paris, dacă organizatorii impun vaccinarea obligatorie pentru a putea participa.

După reținerea sa mai multe zile într-o cladire pentru imigarnții ilegali și apoi deportarea din Australia luna trecută, Djokovic a vorbit pentru prima dată, afirmând:

„Corpul meu este mai important decât orice titlu sau orice altceva”.

Într-un interviu acordat BBC, multi-campionul de Grand Slam a spus „Acesta este prețul pe care sunt dispus să-l plătesc”, când a fost întrebat dacă ar pierde alte evenimente dacă ar impune vaccinări pentru participanți.

„Încerc să fiu în ton cu corpul meu cât de mult pot”, a continuat Djokovic, adăugând „pentru mine, ca atlet profesionist de elită, am analizat și evaluat întotdeauna cu atenție tot ceea ce vine, de la suplimente, mâncarea, apa pe care o beau sau băuturile sportive, orice cu adevărat care intră în corpul meu ca combustibil.”

„Pe baza tuturor informațiilor pe care le-am primit, am decis să nu fac vaccinul”, a mai declarat el.

Întrebat dacă este un anti-vaccinist, Djokovic a răspuns:

„Spun că fiecare are dreptul să aleagă sau să acționeze așa cum consideră că este potrivit pentru ei. Nu am fost niciodată împotriva vaccinării”.

„Înțeleg și susțin pe deplin libertatea de a alege dacă doriți să vă vaccinați sau nu. Nu am vorbit despre asta până acum și nu mi-am dezvăluit dosarul meu medical și statutul meu de vaccinare pentru că aveam dreptul să păstrez acest lucru privat și discret”, a explicat vedeta.

Djokovic a spus că este dispus să renunțe să devină cel mai mare jucător din istorie din punct de vedere statistic, dacă asta înseamnă că își păstrează libertatea de a alege să nu fie vaccinat.

Vorbind despre dezastrul din Australia, Djokovic a adăugat:

„Am fost foarte trist și dezamăgit de felul în care totul s-a terminat pentru mine în Australia. Motivul pentru care am fost deportat din Australia a fost că ministrul imigrării și-a folosit puterea discreționară pentru a-mi anula viza, bazată pe percepția lui că aș putea crea un sentiment anti-vaccin în țară sau în oraș, cu care nu sunt deloc de acord.”

După cum am raportat la vremea respectivă, Djokovic a câștigat contestația împotriva anulării vizei sale, totuși autoritățile au plănuit în mod clar să dea un exemplu din el în privința convingerilor sale privind vaccinarea, ca avertisment pentru alții si i-au anulat definitiv viza, deportându-l.

Etichete: Djokovic

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading