Rafael Nadal și Simona Halep iau poziție față de decizia organizatorilor turneului de la Wimbledon

by | 3 May 2022 | Social

„Nu este vina lor ce se întâmplă.”

Legenda tenisului Rafael Nadal a criticat decizia lui Wimbledon de a interzice toți jucătorii ruși și belaruși de la turneu, afirmând: „Nu este vina lor ce se întâmplă în acest moment”.

Și Simona Halep s-a pronunțat categoric pe acest subiect:

„Nu vreau să vorbesc despre politică, pentru că în opinia mea este politică. Tenisul este un sport individual și, după părerea mea, sportivii nu au nicio vină. E o decizie grea. Sunt sigură că nu a fost o hotărâre ușor de luat. Mă simt tristă pentru tot ceea ce se întâmplă acum în Ucraina și pentru toți oamenii care suferă.

Sunt împotriva războiului și sper că se va încheia curând. Suntem aproape acolo. Nu este ușor pentru nimeni, dar tenisul e un sport individual. Sportivii nu mai joacă sub steagul Rusiei, ceea ce cred că a fost o mișcare bună. În rest, este politică și vreau să stau departe de asta. Iubesc sportul”, a declarat Simona Halep.

Luna trecută, organizatorii de la Wimbledon au confirmat că jucătorilor din ambele țări li se va interzice să concureze în turneu, chiar dacă s-au opus vocal războiului din Ucraina. Anunțul înseamnă că jucători de top precum Daniil Medvedev și Andrey Rublev nu vor putea concura la Wimbledon anul acesta.

Liderul clasamentului de turnee de Grand Slam câștigate, Rafael Nadal, a criticat interdicția ca fiind „foarte nedreaptă” față de „colegii săi ruși”.

„Săracii de ei… Nu este vina lor ce se întâmplă în acest moment”, a spus Nadal reporterilor.

„În acest sens, îmi pare foarte rău pentru ei”, a adăugat el, afirmând că organizatorii au luat o poziție „drastică”.

Nadal se alătură unui alt mare jucător de tenis, Novak Djokovic, în denunțarea măsurii, sârbul considerând „nebună” decizia de a interzice rușii și belarușii.

Etichete: discriminare

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading