Simbolul protecției Covid: masca – una din marile afaceri ale pandemiei

by | 21 Jan 2022 | Social

Multe din problemele cu care avem de-a face in viața de zi cu zi sunt simbolice iar oamenii vor să fie de partea corectă, bună a simbolurilor. Dacă purtați o mască de protecție de tip N-95 (FFP2) chiar acum, există șanse mari ca aceasta să fie contrafăcută și ineficientă împotriva Omicron sau a altor forme. Dacă o mască conformă N-95 nu oferă protecție totală atunci una contrafăcuta este doar un simbol, probabil că nu face nimic pentru a vă proteja de COVID și de alți agenți patogeni.

Dar măștile sunt o afacere mare în zilele noastre. Fortune Business Insights estimează că afacerea cu măști va avea o valoare de 3,5 miliarde de dolari până în 2027. O căutare rapidă pe internet indică că afacerea cu măști contrafăcute este e aproape 1 miliard de dolari anual.

Asta inseamna că una din trei maști este contrafacută. Cu alte cuvinte, purtarea altor măști decât cele autentice N-95 este pur și simplu necunoaștere, lipsă materială sau aderarea la regulile și reglementările impuse de birocrații locali sau de stat, care se prezintă drept experți când vine vorba de transmiterea COVID. Acești actori ai dramei COVID oferă puține dovezi că purtarea măștilor în spațiile publice și întruniri private sunt eficiente.

Stau și mă intreb, dacă publicul larg nu beneficiază de protecție atunci cine are vreun beneficiu? Răspunsul este simplu – industria măștilor (și nu numai).

Sunt eficiente măștile?

“Experții de la guvern” – le spun așa ca și formula de scriere deși sunt conștient că nu au citit nici un studiu privind protecția oferită de maști – determină care sunt cele mai bune măști care atenuează transmiterea COVID.

Nicăieri nu se spune că masca pe care o cumperi de la casa magazinului, cea pe care aproape toată lumea o poartă pentru conformare, nu face nimic pentru a preveni transmiterea oricărui agent patogen. Astfel de măști te fac să te simți bine sau să fii in conformitate cu legea. Cam asta este.

Falsificatorii, în primul rând din China, dar și din alte părți, au renunțat la fabricarea de măști N-95 de calitate scăzută, care nu protejează împotriva coronavirusului. Pentru că și mai profitabil decât o masca N-95 contrafacută este vânzarea măștilor de uz general prin al caror fibre trec si firicele de nisip. Aceste măști au devenit simboluri pentru unii iar pentru alții au devenit chiar propiul lor logo.

Cine a creat cererea pentru produse de calitate scăzută?

Birocrații guvernamentali și cei din administrația locală, majoritatea fiind complet ignoranți în domeniul științei, cu atât mai puțin cănd vine vorba de COVID-19. De obicei, birocrații din România citează birocrații din vest, adevarate icoane și surse de cunoștințe, neintelegând că se adapă toți din aceeași baltă birocratică.

Dacă sunteți bine familiarizat cu oamenii care umplu rândurile birocrației la guvern și administrațiile locale, atunci ce spun are sens. Înțelegeți că birocrațiile sunt incestuoase, oamenii se pun pe ei înșiși pe primul loc iar pe alegători doar pe al doilea; autoconservarea este primordială – misiunea de a servi publicul este secundară sau deloc relevantă. Au creat o cerere de care pur si simplu nu era nevoie! Iar când spun birocrați nu mă refer la angajata de la ghișeul ANAF sau de la primarie, ci la cei care sunt implicați in procese decizionale care ne afectează viața zi de zi.

Deci, cine a beneficiat financiar de regulile și reglementările impuse de birocrați? Cu siguranță, nu poporul care a suferit îngrozitor din cauza ineptitudinii, calamității financiare și lipsei de transparență care le-a fost aplicată de birocrați.

În mod ironic, China, sursa virusului, sursa principală de măști N-95 contrafăcute și a măștilor de uz general a beneficiat cel mai mult de pe urma acestei nebunii declanșată in urmă cu 2 ani.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading