Sondaj: Câți americani vor discuții de pace între Ucraina și Rusia

by | 8 Dec 2022 | Social

Pe măsură ce conflictul militar din Ucraina intră în a zecea lună, poporul american, pricipalul susținător financiar al ucrainenilor, este tot mai divizat cu privire la continuarea susținerii necondiționate.

Un sondaj recent a constatat că aproximativ jumătate dintre americani s-au săturat de războiul din Ucraina. Ei sunt de acord că Washingtonul ar trebui să îndemne Kievul să negocieze pacea cu Moscova. Proporția „susținătorilor necondiționați” ai Ucrainei continuă să scadă.

Pe măsură ce conducerea SUA alocă tot mai mulți bani și arme Ucrainei lună de lună, cetățenii americani obișnuiți suferă din ce în ce mai mult de consecințele sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei. Prețurile la energie și alimente cresc vertiginos, iar creșterea ratelor dobânzilor provoacă creșterea alarmantă a costurilor pentru împrumuturi și ipotecare. Acest lucru provoacă nemulțumiri în rândul din ce în ce mai mulți americani, așa cum arată și un sondaj Ipsos publicat recent.

Rezultatele arată că 47% dintre americanii chestionați cred că Kievul ar trebui să fie forțat să semneze un pact de pace cu Moscova cât mai curând posibil. Aproximativ același procent de americani (48%) au considerat că SUA ar trebui să sprijine Ucraina „atâta timp cât este nevoie”, indiferent de costul potențial pentru cetățenii americani. Acest procent a scăzut cu 10 puncte față de iulie. Acest lucru arată clar că cetățenii americani devin din ce în ce mai obosiți de război.

Sondajul a mai constatat că acei americani care credeau că SUA ar trebui să preseze Ucraina să pună capăt conflictului cu Rusia erau parțial îngrijorați de costul războiului din Ucraina pentru gospodăriile americane care se confruntă cu dificultăți economice și financiare. De altfel, sondajele dinaintea alegerilor intermediare au arătat că aproximativ trei sferturi dintre americani sunt stresați de inflația ridicată.

Majoritatea americanilor continuă să susțină aprovizionarea Ucrainei cu arme (65%) și ajutor economic (66%), acceptarea refugiaților ucraineni (73%) și sancționarea Rusiei (75%).

Un procent egal de americani spun că Rusia (26%) și Ucraina (26%) au avantaj în conflictul actual. Dar o pluralitate (46%) consideră că niciuna dintre țări nu are avantaj.

Se poate presupune că dorința cetățenilor americani de a sprijini Ucraina va continua să scadă în următoarele săptămâni și luni. Pentru că cu cât această situație critică durează mai mult, cu atât mai mulți oameni se întreabă de ce propriul lor guvern pompează sume uriașe de bani în Ucraina, în timp ce ei înșiși trebuie să lupte pentru supraviețuirea lor.

Etichete: razboi | sondaj

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading