Violență extremă folosită de poliția olandeză la protestul împotriva restricțiilor din Olanda

by | 3 Jan 2022 | Social

Mii de persoane din capitala Olandei, Amsterdam, s-au adunat duminică pentru a demonstra împotriva măsurilor de izolare a guvernului olandez pentru COVID-19, înainte ca poliția să reprime în mod violent adunarea pașnică.

Totul a început după ce primarul din Amsterdam, Femke Halsema, a emis un ordin de urgență prin care se cerea ca polițiștii să curețe Piața Muzeului Central, după ce protestatarii au încălcat interdicția orașului privind adunările publice pe fondul creșterii cazurilor de COVID-19.

Protestatarii au mărșăluit, de asemenea, pe o arteră principală din capitală, cântând muzică și ținând umbrele galbene în semn de opoziție față de restricțiile guvernamentale.

Unii participanți aveau bannere pe care scria: “Mai puțină represiune, mai multă grijă”, în timp ce un grup îmbrăcat cu măști albe și salopete albe susținea semne, pe care scria: “Nu este vorba despre un virus, este despre control”.

Fotografiile și videoclipurile încărcate online au arătat ceea ce părea a fi intervenția deosebit de violentă a poliției, prin folosirea câinilor de poliție împotriva protestatarilor anti-restricții. Autoritățile olandeze au utilizat bastoanele din dotare și tunuri cu apă.

În afara Țărilor de Jos, demonstranții din Germania s-au ciocnit săptămâna trecută cu poliția în partea de est a țării din cauza noilor restricții legate de COVID-19. Cel puțin 23 de persoane se confruntă acum cu acuzații penale.

În Olanda, adunările a mai mult de două persoane sunt interzise conform actualului set de restricții.

Ca și alte țări europene, Țările de Jos au impus măsurile din cauza răspândirii variantei Omicron, deși studiile și chiar oficiali din domeniul sănătății au spus că tulpina prezintă simptome mai ușoare și mult mai puține spitalizări.

Etichete: Olanda

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading