Elita de la Davos îndeamnă oamenii să mănânce alge marine și cactuși. Există și un „motiv”

by | 31 May 2022 | Social

Tehnocrații Forumului Economic Mondial (WEF) îi îndeamnă pe oameni să renunțe la carne și alte alimente considerate a fi dăunătoare planetei și, în schimb, să consume „alimente benefice pentru climă”, cum ar fi alge marine și cactusi.

WEF a făcut apelul la încheierea reuniunii din 2022 a elitiştilor globali de la Davos, Elveţia.

Un rezumat video a fost postat pe Twitter în care WEF a promovat alternative la un sistem alimentar despre care a pretins că este responsabil pentru două treimi din emisiile globale de dioxid de carbon.

O listă  publicată de organizație laudă algele ca fiind „un înlocuitor ideal pentru carne”, deoarece au un „profil negativ de carbon” și sunt bogate în „acizi grași esențiali și conținut ridicat de vitamine și antioxidanți”.

Ghidul subliniază, de asemenea, cactușii ca conțin „cantități mari de vitamine C și E, carotenoide, fibre și aminoacizi”, menționând că sunt deja consumați în mod obișnuit în Mexic.

„Această criză alimentară este reală și trebuie să găsim soluții”, a spus directorul general al Organizației Mondiale a Comerțului, Ngozi Okonjo-Iweala.

Forumul Economic Mondial a pezentat deja modul în care oamenii ar putea fi condiționați să se obișnuiască cu ideea de a mânca buruieni, gândaci și de a bea apă de canalizare pentru a reduce emisiile de CO2.

La începutul acestui an, profesorul de la Universitatea Vanderbilt, Amanda Little, a susținut că toată lumea trebuie să înceapă să mănânce insecte și că aprobarea acestora de către UE a conferit o formă de „demnitate” consumului lor.

În februarie, televiziunea de știri deținută de miliardarul Bloomberg a anunțat că americanii ar trebui să facă față inflației în creștere mâncând linte în loc de carne.

Un grup de economiști de mediu din Germania a cerut, de asemenea, să fie impuse taxe uriașe asupra produselor din carne pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice, cerând ca carnea de vită să fie cu 56% mai scumpă.

Participanții de la Davos sigur nu au mâncat alge și cactuși ci s-au bucurat de mâncăruri pline de ingrediente de origine animală, care au reprezentat cel puțin dublul amprentei de carbon a mesei medii a unui european.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading