Ideile proaste vin din Olanda: un oraș interzice reclamele la carne

by | 14 Oct 2022 | Social

Orașul Haarlem din Olanda a luat decizia radicală de a deveni primul oraș din lume care interzice publicitatea cărnii în locurile publice din 2024, din cauza „impactului climatic”, potrivit unei decizii întocmite de partidul de ecologist de extremă stânga GroenLinks.

Politicienii de dreapta o numesc o interdicție „cvasidictatorială”. Ideea este similară cu cea susținută în trecut de Bill Gates – o tranziție la consumul de carne artificială pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice.

Orașul Haarlem de lângă Amsterdam, în Țările de Jos, cu o populație de 160 000 de locuitori, dorește să interzică reclamele pentru carne afișate în locuri controlate de municipalitate, precum autobuze, adăposturi și ecrane publicitare, dar cadrul legal pentru măsura rămâne de definit, a informat The Guardian.

Peșcheș de 44 milioane de euro pentru olandezi. De ce? Degeaba!

Măsura a fost adoptată de consiliul orașului Haarlem la sfârșitul anului 2021. A trecut neobservată până luna trecută când firmele de publicitate au fost notificate cu privire la viitoarea interdicție.

„A face bani ca municipalitate prin închirierea spațiului public pentru produse care accelerează încălzirea globală este împotriva politicii orașului”, a declarat Ziggy Klazes, consilierul GroenLinks, pentru AFP.

Odată implementată, măsura va face din Haarlem „primul oraș din Țările de Jos și chiar din Europa (și chiar din lume) care interzice publicitatea cărnii „reale” în spațiile publice”, a mai spus Klazes.

Mai multe orașe olandeze au decis deja să interzică publicitatea pentru călătoriile cu avionul, mașinile pe benzină și produsele pe bază de combustibili fosili. Haarlem intenționează acum să adauge carnea pe această listă.

„Globalismul de astăzi provine dintr-o fuziune a piețelor globale și a planificării comuniste. Este o confluență a dorinței de control și a lăcomiei”, a explicat liderul partidului de dreapta FvD, Thierry Baudet, un foarte puternic anti-globalist.

O interdicție poate fi văzută ca un atac la libertatea de exprimare și a atras, de asemenea, critici din partea industriei cărnii și a unor partide politice, care o văd ca pe o formă de cenzură și stigmatizare. „În plus, este aproape dictatorial să interzicem reclamele pe motive politice”, a declarat Joey Rademaker, membru de dreapta al consiliului municipal BVNL din Haarlem, într-un comunicat.

Consilierul de opoziție Sander Van den Raadt (BBB, Mișcarea cetățenească a fermierilor) și-a lansat propria campanie de comunicare în favoarea reclamei la carne, cu sloganul „mândru de carne” pentru a marca opoziția sa față de decizia consiliului municipal.

Violență extremă folosită de poliția olandeză la protestul împotriva restricțiilor din Olanda

Aproximativ 95 la sută dintre olandezi mănâncă carne, 20 la sută dintre ei zilnic, conform ultimelor cifre oficiale publicate în august 2021 de Biroul Central de Statistică al Olandei (CBS).

Într-un articol din 2020, organizația neguvernamentală Greenpeace a estimat că dacă UE ar dori să-și atingă obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2050, europenii ar trebui să-și reducă consumul de carne cu 81%.

Asistăm de fapt la debutul practic al revoluției ierbivorilor care prin intrezicere, intimidare, anulare, amenințare își vor impune dictatura minoritară în toată lumea. Este o luptă ideologică, nu este despre salvarea planetei.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading