În timp ce minele se închid în alte țări, Germania se întoarce la centralele pe cărbune

by | 20 Jun 2022 | Economie

Germania își va folosi mai mult centralele pe cărbune pentru producția de electricitate, anunță autoritățile de la Berlin. Decizia este parte a unui plan de asigurare a aprovizionării cu energie, pe fondul scăderii livrărilor de gaz din Rusia, informează AP.

Gazul rusesc nu poate fi înlocuit în totalitate

Ministrul Economiei Germaniei, Robert Habeck, recomandă scăderea drastică a folosirii gazului natural pentru producerea de electricitate. În schimb, centralele pe cărbune vor trebui folosite mai mult, spune oficialul german. Acum câteva zile, Rusia a redus cu 60% livrările de gaze zilnice către Germania, susținând că ar fi de vină întârzierea unor reparații la conducte.

„Este trist, dar este pur și simplu necesar în această situație să reducem consumul de gaz”, a declarat Robert Habeck.

Germania, care se bazează de mult timp în mare măsură pe importurile de energie din Rusia, a început să își reducă semnificativ importurile din cauza războiului din Ucraina.

Planul scump și nerealist al UE de a opri importul de energie rusească

Cu toate acestea, guvernul a insistat asupra faptului că gazul rusesc va fi necesar pentru o perioadă de timp până când vor fi disponibile surse alternative de energie, cum ar fi GNL adus cu navele. În ultimele luni, guvernul german a luat măsuri pentru a umple instalațiile de depozitare a gazelor la o capacitate de 90% până în noiembrie, pentru a se asigura că va fi disponibil suficient gaz ca și combustibil pentru încălzire pe parcursul iernii.

Rușii au redus livrările de gaz cu 60%

Germania își intensifică mesajele către populație și mediul de afaceri pentru a economisi energie, după ce compania rusă Gazprom a anunțat reduceri cumulate care însumează 60% din totalul livrărilor de gaze naturale către țară prin conducta Nord Stream 1.

Gazprom a invocat „probleme tehnice” pentru reducerea livrărilor, precizând că sancțiunile impuse de Canada ulterior invaziei din Ucraina le-a împiedicat partenerul Siemens Energy să trimită echipament pentru realizarea „revizuirilor tehnice”.

Germanilor li s-a spus să facă mai puține dușuri deoarece energia costă mult și rușii prosperă

Federația Rusă și-a redus livrările de gaz atât către Germania, cât și pentru Italia și Franța. Ulterior invaziei ruse în Ucraina, țările de pe bătrânul continent își anunțaseră intenția de a-și elimina dependența de gaz rusesc,conform Euronews.

Gigantul energetic Eni din Italia a fost inștiințat cu o zi înainte de către Gazprom că livrările cu gaz vor scădea cu 50% începând de ziua următoare, în timp ce Franța nu mai primește deloc gaz rusesc prin conducte.

Etichete: energie-gaz | Germania

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading