OPEC îl sfidează pe Biden și reduce drastic producția de petrol. Se așteaptă creșteri mari de preț

by | 6 Oct 2022 | Economie

Lupta administrației Biden de a evita o nouă creștere a prețurilor petrolului în SUA a primit o mare lovitură miercuri, după ce OPEC și Rusia au aprobat o reducere semnificativă a producției de petrol.

Petrolul a crescut la 87 de dolari miercuri, după ce OPEC+, un grup de națiuni producătoare de petrol care include și Rusia, a redus limitele de producție cu 2 milioane de barili pe zi. Reducerea ar marca cea mai mare scădere a producției de petrol din OPEC+ din 2020 și va adăuga o presiune suplimentară piețelor globale de energie care se strâng deja de conflictul Rusia-Ucraina, a transmis Bloomberg.

Reducerile au fost aprobate chiar și după ce administrația Biden a încercat o „campanie de presiune la scară largă” în încercarea de a convinge OPEC+ să nu reducă producția (CNN).

Va pompa Arabia Saudită mai mult petrol pentru Biden?

 

„Pe termen lung, decizia OPEC are potențialul de a exercita o presiune ascendentă asupra prețurilor petrolului, care, în funcție de evoluțiile altor probleme globale, ar putea cauza o creștere a prețurilor la gaze pe măsură ce ne îndreptăm spre ultimele luni ale anului”, a spus Nicole Peterson, purtătorul de cuvânt al GasBuddy (aplicație de comparare a prețurilor la benzină).

Casa Albă a apelat la Departamentul pentru Energie pentru a proiecta impactul unei potențiale interdicții asupra exportului de benzină, motorină și alte produse petroliere rafinate din SUA. Producătorii interni de petrol se opun ideii, argumentând că o interdicție ar perturba piețele energetice aflate deja în dificultate și ar duce doar la prețuri mai mari pentru șoferii americani.

Conform The New York Post, experții spun că poziția de politică restrictivă a administrației Biden cu privire la redu de petrol, conform politicii dezastruoase de a renunța foarte rapid la combustibilii fosili, a exacerbat problema prețurilor.

Reducerile OPEC+ marchează un alt refuz pentru Casa Albă. Biden a vizitat Arabia Saudită la începutul acestui an pentru a solicita producția suplimentară de petrol, dar călătoria a fost considerată un eșec după ce OPEC a anunțat doar o creștere modestă și doar pentru scurt timp.

Vizita lui Biden în Arabia Saudită: cum să lingi unde ai scuipat

Miniștrii OPEC+ încearcă să susțină prețul petrolului, care a scăzut în ultimele luni, pe măsură ce temerile cu privire la o potențială recesiune globală. Experții au avertizat deja că încordarea piețelor energetice din această iarnă – cu Europa în pragul unei crize energetice în general – ar putea duce la creșterea prețurilor petrolului.

 

 

Etichete: Biden | OPEC | petrol

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading