BREAKING: Suedia nu dezamăgește și anunță ridicarea tuturor restricțiilor pe 9 februarie

by | 3 Feb 2022 | Extern

Guvernul Suediei va anuța azi, joi, eliminarea tuturor restricțiilor impuse din cauza pandemiei iar Suedia va urma astfel Danemarca și Norvegia, care au anunțat recent același lucru. 

Va avea loc o conferință de presă anunțată de prim-ministru și ministrul Afacerilor Sociale, conform ziarului Expressen. Sursele spun că  că toate restricțiile obligatorii vor fi ridicate într-o săptămână, pe 9 februarie.

Cu toate acestea, sfaturile generale disponibile, inclusiv de a sta acasă dacă apar simptome, sunt menținute, iar cei nevaccinați trebuie să manifeste o atenție deosebită.

Țara a gestionat pandemia într-un mod atipic: evitând lockdown-ul şi făcând mai mult recomandări populaţiei decât să impună reglementări stricte.Masca nu a fost obligatorie în exterior iar la interior mai mult benevol. Locurile de agrement și localurile au fost mai mereu deschise, numărul de clienți a fost resrticționat în perioade cu mai multe infectări.

Faptul că guvernul ia acum decizia, în ciuda unei răspândiri foarte mari a infecției, se datorează faptului că situația în domeniul sănătății este considerată stabilă. Acest lucru se datorează și faptului că Omicron este semnificativ mai blând decât variantele anterioare. În plus, se consideră că acoperirea vaccinală a atins un nivel suficient de ridicat.

Suedia afectată mult mai puțin de Omicron decât vecinele

Suedia se confruntă în lina ianuarie cu cel mai mic val de infecții cu Omicron Covid din oricare dintre vecinii săi scandinavi. La o medie constantă de sub 500 de cazuri la milion, este mai mică decât Norvegia (700), Finlanda (1100) și Danemarca (3000). Decesele zilnice de Covid sunt sub 0,5 per milion – jumătate din Norvegia și o treime din Finlanda sau Danemarca.

Suedia: riscul vaccinării copiilor sub 12 ani depășește beneficiile

În privința vaccinării, Suedia a ales să nu vaccineze copiii sub 12 ani. Toate studiile științifice au arătat că probabilitatea unor infecții care să conducă la forme grave ale bolii este cu mult mai scăzută la copii, decât în cazul adulților, riscul fiind direct corelat cu vârsta persoanei infectate.

Până acum au mai anunțat ridicarea restricțiilor: Anglia, Irlanda, Finlanda, Danemarca, Norvegia.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading