Djokovic și soția dețin 80% într-o companie care dezvoltă un tratament anti COVID-19

by | 21 Jan 2022 | Extern

Starul de tenis Novak Djokovic și soția sa dețin o cotă de 80% într-o firmă daneză de biotehnologie care dezvoltă un tratament pentru COVID-19 care nu implică vaccinare, a declarat miercuri șeful companiei.

Sârb și soția sa Jelena au cumpărat un pachet majoritar de acțiuni la QuantBioRes în iunie 2020, la doar câteva luni după începerea pandemiei, a confirmat directorul executiv al companiei, Ivan Loncarevic.

QuantBioRes are aproximativ 12 cercetători care lucrează în Danemarca, Australia și Slovenia, potrivit lui Loncarevic, iar compania dezvoltă o peptidă care inhibă COVID-19 să infecteze celula umană.

CEO-ul a subliniat că cercetătorii lucrează la un tratament și nu la un vaccin pentru COVID-19 și se așteaptă să lanseze studii clinice în Marea Britanie în această vară, potrivit Loncarevic.

Site-ul web al companiei spune că a început să dezvolte un „mecanism de dezactivare” pentru COVID-19 în iulie 2020 și că utilizează un „model unic și nou de recunoaștere rezonantă (RRM)”.

RRM este un „model biofizic bazat pe constatările că anumite frecvențe în distribuția energiilor electronilor liberi de-a lungul proteinei sunt esențiale pentru funcția biologică a proteinei și interacțiunea cu receptorii proteici și alte ținte”, potrivit QuantBioRes.

Aceste predicții pot fi folosite pentru a ajuta la proiectarea tratamentelor pentru boli virale și bacterii rezistente.

„Cu tehnologia noastră inovatoare și perspicace RRM, ne străduim să ajutăm omenirea prin dezvoltarea de tratament și vindecare pentru retrovirusuri și bacterii rezistente”, se arată pe site-ul web. „Echipa noastră înalt calificată de biochimiști, fizicieni, ingineri și programatori a lucrat neobosit pentru a aduce QuantBioRes – QBR în prim-planul industriei.”

Djokovic a zburat din Australia către Serbia natală pe 17 ianuarie, după ce a pierdut o contestație legală de a anularea vizei de către ministrul australian al imigrării, Alex Hawke.

Jucătorul de tenis a susținut că ar trebui să i se permită să rămână în țară – care are unele dintre cele mai stricte protocoale COVID-19 în vigoare – și să concureze la turneul de tenis Australian Open sub o scutire medicală de la vaccinare, deoarece a fost testat pozitiv pentru virusul în decembrie.

Scutirea fusese acordată inițial de Tennis Australia și guvernul din statul Victoria înainte de sosirea sa în țară.

Dar viza lui Djokovic a fost anulată de Hawke pe 14 ianuarie, care și-a folosit puterea ministerială discreționar pentru că interesul public o cere.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading