Irlanda ridică de azi majoritatea restricțiilor. Sfârșitul pandemiei e aproape!

by | 22 Jan 2022 | Extern

Guvernul irlandez a fost de acord să ridice aproape toate restricțiile privind Covid-19 de sâmbătă, prin vocea prim-ministrului irlandez, Micheál Martin, anunță BBC.

„Astăzi este o zi bună”, a spus Martin, în timp ce a spus într-o conferință de presă că Republica Irlanda „a rezistat furtunii Omicron”.

El a spus că clienții nu vor mai avea nevoie să prezinte dovada statutului Covid pentru a intra în locurile de ospitalitate și divertisment. Barurile, restaurantele și cluburile de noapte vor reveni, de asemenea, la programul normal de tranzacționare.

În prezent, locurile de ospitalitate și culturale, inclusiv pub-urile, restaurantele, cinematografele și teatrele trebuie să se închidă până la ora locală 20:00. Martin a confirmat, de asemenea, că restricțiile privind adunările în gospodărie vor înceta și că limitele privind numărul de persoane care pot participa la evenimente au fost abolite.

Guvernul ridică, de asemenea, regulile privind munca de acasă, ceea ce ar permite începerea unei întoarceri treptate la locul de muncă.

Cu toate acestea, regulile privind purtarea măștilor în transportul public și în majoritatea clădirilor publice vor rămâne în vigoare deocamdată; el a îndemnat publicul să continue să urmeze sfaturile de sănătate publică rămase.

Călătorii vor trebui, de asemenea, să folosească pașaportul Covid pentru a călători internațional.

Irlanda urmează astfel exemplul Angliei, premierul Boris Johnson anunțând deja sfârșitul restricțiilor pe 18 ianuarie.

De asemenea, Cehia a anunțat ieri ca renunță la vaccinarea obligatorie pe care guvernul intenționa să o introducă.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading