Lider european: Rusia nu a căzut deloc în genunchi, în timp ce Europa sângerează

by | 12 Oct 2022 | Extern

Un critic de hotărât al sancțiunilor energetice impuse de UE Rusiei și considerând că sancțiunile Uniunii Europene impuse Rusiei nu au avut rezultatele scontate, Viktor Orbán s-a folosit de summitul UE de săptămâna trecută de la Praga pentru a-și reitera apelurile pentru o schimbare a strategiei din partea Comisiei Europene.

Sancțiunile Uniunii Europene impuse Rusiei nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, potrivit premierului ungar Viktor Orbán.

Vorbind de la reuniunea Comunităţii Europene de la Praga, liderul ungar le-a reamintit omologilor săi europeni că sancţiunile nu au pus capăt războiului, care a început în urmă cu mai bine de şapte luni. El a susținut că „Europa sângerează încet”, în timp ce „Rusia face bani buni între timp”.

Ungaria avertizează împotriva unor noi sancțiuni ale UE asupra Rusiei

Liderii UE, inclusiv reprezentanți din Armenia și Azerbaidjan, președintele Turciei Recep Tayyip Erdoğan și prim-ministrul Marii Britanii Liz Truss, au discutat despre posibilitatea aproape certă de penurie de gaz și electricitate în Europa în următoarele luni, pe măsură ce continentul resimte efectele negative ale propriilor sancțiuni energetice impuse asupra Rusiei.

Comisar UE: Statele să se aștepte la întreruperi de energie masive în această iarnă

„Ungaria a luptat anterior pentru o scutire de embargoul și sancțiunile petroliere, iar în ultimele zile am reușit să facem ca noile sancțiuni să nu se aplice energiei nucleare a Ungariei sau aprovizionării cu gaze a Ungariei”, a spus Orbán într-un videoclip pe Facebook după întâlnire.

„Cu toate acestea, sancțiunile au crescut vertiginos prețul energiei, iar acest lucru afectează și Ungaria”, a avertizat el.

„Prețurile sunt aproape inaccesibile, Rusia nu a căzut deloc în genunchi, în timp ce economiile europene sângerează”, a subliniat Orbán, care critică de multă vreme sancțiunile impuse Rusiei și a cerut o schimbare de direcție. de la Comisia Europeană.

„Este evident că politica de sancțiuni trebuie schimbată și aceasta este miza următoarelor întâlniri”, a adăugat el.

Etichete: Ungaria | Viktor Orban

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading