Prințul moștenitor saudit își bate joc de declinul mental al lui Biden

by | 27 Oct 2022 | Extern

Surse din cadrul guvernului saudit au susținut că liderul țării, prințul moștenitor Mohammed bin Salman, își bate joc în privat de gafele făcute de Joe Biden, punând la îndoială aptitudinile mentale ale președintelui SUA, relatează Wall St Journal.

Sursele anonime au sugerat, de asemenea, că Mohammed bin Salman a fost mai puțin impresionat de Biden în timpul vizitei sale în Arabia Saudită la începutul acestui an.

Vizita lui Biden în Arabia Saudită: cum să lingi unde ai scuipat

Recent, relația s-a tensionat și mai mult după decizia cartelului petrolier OPEC+ de a reduce producția cu 2 milioane de barili pe zi, în ciuda zvonurilor, confirmate ulterior de administrația saudită, că Biden a cerut Arabiei Saudite să amâne reducerile producției de petrol până la terminarea alegerile intermediare din SUA, deoarece prețurile ridicate ale benzinei îi vor face pe democrați să piardă alegerile.

Umilitor: Biden i-a implorat pe saudiți să-l ajute să câștige alegerile

Oficialii Biden au acuzat Arabia Saudită că sprijină reducerile de producție de petrol pentru a ajuta Rusia, o afirmație falsă pe care chiar și președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a respins-o prin declarații publice de recunoștință față de MBS. Mai mult, Arabia Saudita a promis Ucrainei ajutor financiar în aceasta perioadă, oferind 400 milioane de dolari.

De asemenea, administrația Biden a continuat să invoce uciderea înfiorătoare din 2018 a editorialistului islamist de la Washington Post, Jamal Khashoggi, de către agenții de securitate saudiți, ca fiind un impediment în calea relației dintre SUA și Arabia Saudită – și l-a învinuit direct MBS pentru ordonarea crimei. Prințul moștenitor neagă vehement orice implicare.

Joe Biden a promis, când era candidat, că va transforma Arabia Saudită într-un „paria” global, oficialii saudiți și MBS personal au fost „șocați” de înghețarea temporară a contarctului de furnizare de arme către saudiți după învestirea lui Biden.

Nu este greu să-ți imaginezi liderii saudiți râzând de gafele lui Biden, care acum apar de mai multe ori pe zi.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading