Umilitor: Biden i-a implorat pe saudiți să-l ajute să câștige alegerile

by | 14 Oct 2022 | Extern

Principalul motiv pentru care Joe Biden este atât de supărat pe Arabia Saudită este că Riad nu a amânat decizia de a reduce producția de petrol cu o lună, până după alegerile intermediare de pe 8 noiembrie, așa cum solicitase Washingtonul.

Guvernul SUA a vrut să evite costurile mai mari ale petrolului și implicit a tuturor produselor înainte de alegeri, deoarece democrații lui Biden aproape sigur vor pierde majoritatea, conform sondajelor și au nevoie de orice avantaj.

Biden a încercat să obțină foloase direct pentru partidul lui folosindu-se de puterea politică internațională dată de funcție. El a încercat să-i convingă pe saudiții să amâne decizia de reducerea producției până după alegeri, iar când aceștia au refuzat, Biden și democrații s-au dezlănțuit amenințând că nu vor mai vinde arme Arabiei Saudite.

Biden a încercat toată vara să obțină acordul pentru o producție mai mare de petrol din partea saudiților pentru a ține prețurile sub control, într-un an cu inflație record. Arabii nu s-au conformat până acum, ci dimpotrivă au decis reducerea producției cu cifra record de 2 milioane de barili, zilnic. Acum amenință cu consecințe pentru Arabia Saudită.

Vizita lui Biden în Arabia Saudită: cum să lingi unde ai scuipat

Ministerul Afacerilor Externe al Arabiei Saudite a publicat pe Twitter documentul care dovedește că administrația Biden a încercat să amâne scăderea producției. Mai precis, cu o lună, pentru ca alegătorii din SUA să nu se confrunte cu creșterea prețurilor la benzină înainte de alegeri. După alegeri nu mai contă că prețurile o vor lua razna iar americanii de rând vor suferi.

Documentul spune literal:

„…Guvernul Regatului Arabiei Saudite dorește, de asemenea, să precizeze că are încredere în importanța dialogului și a schimbului de opinii cu aliații și partenerii săi din afara grupului OPEC+ cu privire la situația de pe piețele petroliere și prin consultările sale constante cu Guvernul SUA a clarificat că toate analizele economice indică faptul că amânarea deciziei OPEC+ cu o lună, așa cum s-a propus, ar fi avut consecințe economice negative.”

Citiți aici documentul:

Acum, în timp ce Washingtonul amenință că va refuza saudiților sprijinul militar (pe bani, nu gratuit ca în Ucraina), aceștia ripostează cu această „scurgere”. Documentul oferă republicanilor în special, muniție nouă de campanie.

Ministrul de externe pune sare pe rană, într-o intervenție la Fox News unde spune că deciziile OPEC+ sunt pur economice, nu sunt menite sa rănească nicio țară, nici măcar SUA. EL a mai adăugat că problemele americanilor cu prețul petrolului sunt interne din cauză că au capacitate redusă de rafinare de 20 de ani, multe rafinării au fost închise și altele au probleme (în California).

Priviți:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading