Subvenții de la UE în schimbul închiderii fermelor. „Scopul lor este de a eradica agricultura”

by | 26 May 2023 | Extern

Sub pretextul eforturilor de reducere a emisiilor de azot, Uniunea Europeană a aprobat un plan de cumpărare a fermelor din Olanda. Proprietarii trebuie să se asigure că închiderea afacerii este definitivă.

Autoritățile olandeze intensifică politica care vizează așa-zisa ecologizare a agriculturii. Dacă modificările propuse vor intra în vigoare, producția agricolă din Țările de Jos va fi redusă semnificativ și multe companii agricole vor da faliment. Fermierii de acolo organizează de câțiva ani proteste și chiar se organizează în formațiuni politice care încep să invadeze scena politică.

10.000 de fermieri olandezi au protestat la Haga împotriva deciziei absurde care le închide fermele

Cu toate acestea, Uniunea Europeană și guvernul de la Amsterdam nu renunță la aspirațiile lor de reglementare. Ei doresc să reducă producția de carne cu orice preț, ceea ce va avea ca rezultat o reducere uriașă a ofertei și, ca urmare, va duce la creșteri drastice de preț pentru întreaga Europă.

Subvenții UE pentru închiderea fermelor

Bruxelles-ul a alocat 1,5 miliarde de euro pentru programul de lichidare a 3.000 de ferme olandeze. Reducerea numărului total de animale crescute pentru carne este unul dintre obiectivele programului radical European Green Deal.

În ciuda succesului partidului Fermier-Cetățean olandez (BBB) ​​la alegerile din martie și a majorității în Senat, parlamentul olandez este încă sub controlul euro-radicalului Mark Rutte,adept alpoliticii Forumului Economic Mondial.

Partidul fermierilor protestatari a câștigat alegerile, șocând Olanda. Hai că se poate!

Cel mai recent sondaj Politico le oferă fermierilor un procent record de 32 la sută, cu 12 puncte înaintea formației Rutte. „Acesta este un semn puternic că în Țările de Jos guvernul urmărește o politică contrară voinței oamenilor”, scrie comentariul Frank Wright.

În opinia sa, „sprijinul” UE este un pas disperat menit să recâștige sprijinul autorităților olandeze împotriva politicii sale foarte nepopulare. Bani foarte mulți de la Bruxelles urmează să fie cheltuiți pentru mituirea crescătorilor.

Programul LBV de 500 de milioane EUR implică subvenții directe plătite pentru a compensa pe deplin fermierii pentru pierderile suferite de cei care decid să-și închidă fermele de lapte, porci și păsări.

Închiderea urmează să fie definitivă și ireversibilă

Aproape un miliard de euro urmează să fie plătit producătorilor de carne într-o schemă separată. Fermierii vor primi mai mulți bani decât valoarea lor actuală – compensație de până la 120%.

În cadrul schemelor, beneficiarii garantează că închiderea producției lor este permanentă și ireversibilă și că nu vor începe aceeași activitate de reproducere în altă parte în Țările de Jos sau în UE.

Olanda este acum al doilea cel mai mare exportator de alimente din lume. Sectorul agricol este format predominant din ferme familiale.

Fermierii protestează pentru că, ca parte a viziunii de reducere a emisiilor de azot, coaliția de guvernământ olandeză intenționează să reducă la jumătate emisiile de gaze selectate până în 2030, în principal oxizi de azot și amoniac, specifice activității agricole.

Europarlamentar: Vor să elimine agricultura din Olanda

Europarlamentarul olandez Robert Roos avertizează că această politică este un program de lichidare a agriculturii olandeze. Politicianul apreciază că propunerea autorităților poate tenta mulți antreprenori din mediul rural, iar esența luptei împotriva industriei este intenția de a prelua terenuri valoroase pentru dezvoltare. Cu toate acestea, după cum adaugă el, dreptul de a ridica bunuri imobiliare conform noilor reglementări va fi învestit numai guvernului și corporațiilor. Cetăţenii de rând ai Ţărilor de Jos nu vor putea obţine terenuri pentru ei înşişi după o activitate agricolă.

Potrivit lui Roos, legea UE privind refacerea naturii, pe care Parlamentul European o va vota în vară, va bloca oportunitățile de dezvoltare pentru rezidenți, inclusiv construirea de case private.

„Dacă spui că avem nevoie de mai multă energie pentru că vom avea mai mulți oameni – că sursele regenerabile s-ar putea să nu funcționeze așa cum s-a prevăzut – atunci negi schimbările climatice. Dacă spui că trebuie să oprim imigrația ilegală, ești un rasist. Dacă subliniezi că perturbarea lanțului de aprovizionare cu alimente va fi catastrofală – și exacerbată de imigrația nerestricționată – ești un teoretician al conspirației. Din fericire, olandezii se luptă”, a spus Roos, făcând referire de numărul mare de proteste susținute pentru susținerea fermierilor.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading