CEO Pfizer: 2 doze nu protejează împotriva Omicron, 3 doze nu previn infectarea

by | 19 Jan 2022 | Sănătate

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla recunoaște public ce se știe deja demult și anume că două doze de vaccin Pfizer oferă pentru Omicron „protecție foarte limitată, sau deloc”. Din contră, pare că face ravagii în special printre vaccinați.

„Știm că cele două doze de vaccin oferă o protecție foarte limitată sau deloc. a spus Bourla. Cele trei doze – cu un rapel – oferă o protecție rezonabilă împotriva spitalizărilor și a deceselor – împotriva deceselor, cred că sunt foarte bune. ”„[Oferă] mai puțină protecție împotriva infecțiilor”, a recunoscut el.

Presa mainstream nu prezintă nimic din interviul acordat de CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, despre lipsa de protecție împotriva variantei Omicron Covid-19 de la primele două doze de vaccin al companiei. Aproape niciun mare ziar sau tv de știri nu a vorbit despre acest lucru. De ce oare? E o informație falsă?

Remarcile sale au fost făcute ca răspuns la întrebarea unui intervievator de la Yahoo! cu privire la creșterea record a infectărilor Omicron.

Unele videoclipuri cu interviurile CEO-ului Pfizer par să fi fost eliminate din cauza unor probleme de drepturi de autor, dar întregul interviu rămâne postat pe You Tube.

Două doze de vaccinuri Pfizer sau Moderna sunt doar cu aproximativ 10% eficiente în prevenirea infecției cu omicron la 20 de săptămâni după a doua doză, conform datelor din Marea Britanie, în timp ce dozele de rapel sunt în prezent 88% eficiente în prevenirea spitalizării. Există îngrijorări că cu toate acestea, eficacitatea boosterului ar putea scădea rapid.

Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie a constatat, de asemenea, că boosterele sunt doar 40% până la 50% eficiente împotriva infecției la 10 săptămâni de la primirea injectării.

Bourla a declarat pentru CNBC că Pfizer va avea un vaccin care vizează în mod specific omicron gata în martie, deși a spus că nu este clar dacă va fi necesar sau nu.

El a mai spus pentru CNBC că trebuie făcute mai multe teste pentru a determina dacă sunt necesare sau nu a patra doză.

Acum 9 luni, CEO Pfizer a spus că acele două doze au fost „100% eficiente în prevenirea covidului”. Ca urmare, compania lui a fost plătită cu 35 de miliarde anul trecut Mai vrea 35 de miliarde anul acesta, nu-i așa? Hai doza 3, 4, 5, …85.

După cum vedeți nimeni nu mai vorbește despre prevenirea infectării, care în fapt nu este posibilă cu serurile injectate în prezent. Atunci de ce mai există această segregare pe baza certificatului verde șî de ce drepturile a sute de miliane de oameni sunt îngrădite? De ce mai există vaccinarea obligatorie pentru categorii de persoane sau națiuni întregi?

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading