Dr. Anthony Fauci și-a anunțat retragerea din serviciul guvernamental urmând să primească o pensie uriașă

by | 24 Aug 2022 | Sănătate

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase (NIAID) șî consilierul medical șef al președintelui Joe Biden îșî va da demisia la sfârșitul anului deșî sugerase anterior ca va ramâne în funcție până la finalul mandatului actualului președinte.

Fauci, în vârstă de 81 de ani, anunțat luni că nu se pensionează în sine, ci părăsește serviciul guvernamental pentru a-și urmări alte obiective de carieră.

„După ce plec de la funcțiile mele actuale, nu mă retrag”, a spus Fauci într-un comunicat. „După mai bine de 50 de ani de serviciu guvernamental, plănuiesc să acced următoarea fază a carierei mele căt timp mai am atât de multă energie și pasiune pentru domeniul meu.

„Vreau să foloseasc ceea ce am învățat în calitate de director al NIAID pentru a continua să ajut știința și sănătatea publică să avanseze, pentru a inspira și îndruma următoarea generație de lideri științifici, pentru a ajuta la pregătirea lumii de a face față viitoarelor amenințări de boli infecțioase” , a adăugat el.

„Din cauza numeroaselor contribuții ale doctorului Fauci la sănătatea publică, vieți, aici în Statele Unite și în întreaga lume au fost salvate”, a spus Biden. „Statele Unite ale Americii sunt mai puternice, mai rezistente și mai sănătoase datorită lui”.

Pensia guvernamentală a lui Fauci finanțată de contribuabili americani va depăși 350.000 de dolari anual, fiind cea mai mare din istoria SUA (a unui functionar de stat). Mai este ceva de comentat în aceasta privință?

Vestea vine în momentul în care rolul lui Fauci în răspunsul guvernului SUA la pandemia de COVID-19 – dacă agenția sa (NIAID) a fost implicată în cercetări privind câștigul de funcție a covid – este examinat în amănunt.

La începutul acestui luni, senatorul republican Rand Paul a ținut o audiere despre cercetarea câștigului de funcție în l-a acuzat în mod repetat pe Fauci și guvernul SUA că se implică în finanțarea cercetărilor biologice riscante. Ca răspuns la pensionarea lui Fauci, senatorul a spus că retragerea lui nu va împiedica investigația.

„Demisia lui Fauci nu va împiedica o investigație completă asupra originii pandemiei. El va fi rugat să depună mărturie sub jurământ cu privire la orice discuții la care a participat cu privire la scurgerea din laborator”, a spus Rand Paul.

Etichete: COVID-19 | Fauci

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading