Elon Musk testează piața pentru lansarea unei noi platforme social media?

by | 28 Mar 2022 | Social

Antreprenorul miliardar Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX, a sugerat că o platformă de socializare ar putea fi următoarea sa afacere după ce a atacat Twitter pentru că nu protejează libertatea de exprimare.

„Libertatea de exprimare este esențială pentru o democrație funcțională. Crezi că Twitter respectă cu rigurozitate acest principiu?”

a întrebat Musk intr-un sondaj – ale cărui rezultate au constatat că puțin peste 70% dintre cei peste 2 milioane de respondenți au spus „Nu”.

„Având în vedere că Twitter servește de facto drept piață publică a orașului [n.r unde se putea vorbi făra restricții despre problemele urbei], nerespectarea principiilor libertății de exprimare subminează fundamental democrația”,

a adăugat Musk.

„Ce ar trebui făcut?”

Musk a răspuns la întrebarea sa cu o altă întrebare:

„Este nevoie de o nouă platformă?”

Sugerează Musk că ar dori să investească într-o platformă pentru a concura cu Twitter?

Să nu uităm de Facebook care este la fel de ostil libertății de exprimare ca și Twitter, mult mai corect ar fi să numim Facebook piața publică de facto a orașului.

Formatul Twitter funcționează pentru o mulțime de lucruri, dar pentru Facebook, care are ceva probleme în acest moment, un concurent solid ar putea fi capabil să-l detroneze – în special unul cu resursele lui Musk. Știu că există deja câteva alternative la Facebook, cum ar fi Parler și MeWe… dar sunt departe pentru a concura cu adevărat cu Facebook.

Etichete: Elon Musk | Twitter

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading