Fermierii cehi protestează azi împotriva politicii Green Deal la reuniunea UE

by | 15 Sep 2022 | Social

Organizațiile fermierilor cehi intenționează să organizeze proteste masive împotriva noii Politici Agricole Comune (PAC) joi, ziua în care Praga va găzdui o reuniune informală a miniștrilor agriculturii din UE, azi, 15 septembrie.

Protestul va avea loc în fața Centrului de Congrese, unde se vor întâlni miniștrii și este organizat de Camera Agrară a Cehiei și Uniunea Agricolă din Republica Cehă.

Producătorii agricoli mari sunt nemulțumiți de impactul Green Deal asupra agriculturii, cum ar fi intenția Uniunii Europene să reducă utilizarea pesticidelor dar și redistribuirea unor sume mari către fermele de familie. Grupului de protest nu li se vor alătura micii fermieri, care sunt mulțumiți de noile reguli PAC, despre care spun că favorizează fermele familiale.

De la începutul anului, reprezentanții fermelor mari au protestat împotriva deciziei de a transfera o parte mai mare a subvențiilor către fermierii mai mici. Ei critică așa-numita redistribuire, care face parte din planul strategic al PAC cehă.

Protestele sunt, de asemenea, menite să atragă atenția asupra impactului Green Deal asupra agriculturii, de exemplu, planul UE de reducere a utilizării pesticidelor. Potrivit organizatorilor, fermierii vor fi obligați să reducă producția din cauza creșterii costurilor și a politicii de mediu a UE.

Pe 22 iunie, aproximativ 40.000 de protestatari s-au adunat în centrul Olandei pentru a protesta împotriva planurilor de reducere a emisiilor de azot și amoniac. Protestele au continuat mai multe săptămâni.

Fermierii olandezi continuă protestele; Convoiul Libertății fermierilor ia avânt

„Dacă acceptăm noua politică de distribuire a sprijinului agricol așa cum este planificată de actualul guvern și încercăm cu orice preț să implementăm obiectivele ambițioase ale Pactului Verde pentru Europa într-un timp atât de scurt, până în 2030, alimentele europene vor deveni un lux scump care va cu siguranță nu va fi pentru toată lumea”, a spus Martin Pýcha, președintele Uniunii Agricole.

Evenimentul a fost susținut de organizații agricole din Slovacia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croația, Estonia, Lituania și România.

„Camera Agrară a Republicii Cehe va prezenta memorandumul camerelor agrare ale țărilor din Grupul Visegrad miniștrilor agriculturii din UE, care se vor reuni la Praga la acel moment, și îl va prezenta și în cadrul unei conferințe de presă”, a adăugat Jan. Doležal, președintele Camerei Agrare.

„Nu suntem sclavi!” Fermierii polonezi și italieni se ridică și ei împotriva elitelor politice care le distrug viețile

Potrivit ministerului ceh al agriculturii, obiectivele de mediu pe termen lung la care organizațiile au rezerve nu pot fi abandonate.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading