Zlatan Ibrahimovic îl susține pe Novak Djokovic în scandalul vaccinării obligatorii

by | 27 Jan 2022 | Social

Marele fotbalist Zlatan Ibrahimovic, atacant la AC Milan l-a susținut public pe tenismanul Novak Djokovic, numărul 1 mondial, în legătură cu scandalul legat de vaccinare, în care a fost implicat în Australia.

Sârbul, câștigător a 20 de Grand Slam-uri a fost expulzat la începutul acestei luni și a fost astfel împiedicat să își apere titlul de la Australian Open, în ciuda faptului că un judecător a decis inițial că guvernul a greșit când a încercat să îl împiedice să intre în țară.

Internaționalul suedez Ibrahimovic, care este vaccinat, deci nu poate fi catalogat ca anti-vaccinist, a sărit în apărarea prietenului său, pronunțându-se împotriva vaccinării obligatorii, în timpul unui interviu acordat postului național de televiziune SVT.

“Persoana care face vaccinul o face pentru că are convingerea că este eficient împotriva bolii. Eu m-am vaccinat pentru că eu cred că mă protejează, nu pentru a putea juca fotbal. Sunt două lucruri diferite”, a declarat Ibrahimovic.

“Nu ar trebui să fii obligat să te vaccinezi pentru a putea merge la muncă”, a adăugat atacantul de 40 de ani. “Să te vaccinezi din motive de sănătate nu este același lucru cu a te vaccina pentru un turneu de tenis”.

Ibrahimovic este o figură proeminentă, având în vedere că este unul dintre cei mai prolifici marcatori ai generației sale reușind să rămână în fotbalul de elită dincolo de vârsta obișnuită de retragere a jucătorilor de fotbal.

Susținut de legiunile sale de fani care îl adoră, Zlatan nu se ferește de controverse și de a spune lucrurilor pe nume atunci când considera. El  i-a reproșat anterior lui LeBron James, unul dintre cei mai mari jucători de baschet din istorie, că se folosește de platforma sa pentru a crea diviziuni politice în societate turnand gaz pe foc.

“Sportul unește, politica dezbină. Rolul nostru este să unim lumea făcând ceea ce facem cel mai bine. Sportivii ar trebui să fie sportivi, iar politicienii ar trebui să facă politică”, a declarat Zlatan.

În urma expulzării lui Djokovic de la Australian Open, alte turnee majore, precum French Open și Wimbledon, au indicat că ar putea, de asemenea, să pedepsească jucătorii nevaccinați, interzicându-le să participe la competiții.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading