Membru din conducerea Pfizer: este timpul să se ridice mai multe restricții legate de pandemie

by | 25 Jan 2022 | Extern

Dr. Scott Gottlieb, fost director al Food and Drug Administration (FDA) și actual membru al consiliului de administrație la Pfizer, a spus că scăderea cazurilor de COVID-19 ar trebui să semnaleze factorilor de decizie că este timpul să ridice mai multe restricții legate de pandemie.

„Cred că, cu siguranță, pe coasta de est, unde vedeți că cazurile scad dramatic, trebuie să fim dispuși să ne sprijinim și să facem asta foarte curând, cred că, pe măsură ce condițiile se îmbunătățesc, trebuie să fim dispuși să relaxăm unele dintre aceste măsuri cu aceeași viteză pe care am avut-o când le-am introdus”,

a spus el pentru CNBC într-un interviu, când a fost întrebat dacă ar trebui renunțat la purtarea măștii.

Gottlieb a spus că „o mare parte a ostilității” din Statele Unite provine din lipsa obiectivelor clare care să ducă la ridicarea unora dintre măsuri.

Fostul comisar FDA s-a referit, de asemenea, le decizia recentă a guvernului din Connecticut de a anula vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii de la stat pe care o consideră o politică pe care  ar trebui să o adopte în viitorul apropiat și alți factori de decizie, odată cu scăderea cazurilor de COVID-19 la nivel național.

„Singura modalitate de a obține conformarea și colaborarea de la oameni este de a demonstra că avem capacitatea de a retrage aceste [ordine] în același mod în care le-am introdus”, a adăugat Gottlieb.

Solicitarea pentru eliminarea restricțiilor COVID-19 vine în condițiile în care rata generală de infecție în Statele Unite a scăzut brusc în ultimele zile. Datele din Our World in Data, conduse de Johns Hopkins, arată că de la vârful de 4.110 de cazuri zilnice noi la 1 milion de americani a scăzut rapid la 2.643 de cazuri noi la 1 milion vineri și la doar 615 cazuri la 1 milion duminică.

În afara Statelor Unite, tot mai multe țări europene au luat măsuri pentru a reduce restricții legate de COVID-19, inclusiv anularea pașapoartelor de vaccinare și obligația de a purta de mască. De exemplu, premierul britanic Boris Johnson a spus că, începând cu 27 ianuarie, englezii nu vor trebui să poarte măști de protecție în public sau să arate dovada că au fost vaccinați pentru a intra în unele locații.

Dar, luni, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că pot apărea mai multe variante de COVID-19 și a susținut că este periculos să presupunem că Omicron este ultimul sau că „ne aflăm în final”.

Republica Cehă abandonează planul de a vaccinare obligatorie împotriva COVID-19; Guvernul irlandez a fost de acord să ridice aproape toate restricțiile privind Covid-19; Bolivienii au reușit să scape de certificatele verzi impuse de guvernul socialist.

„Există diferite scenarii despre cum ar putea evolua pandemia și cum s-ar putea termina faza acută. Dar este periculos să presupunem că omicron va fi ultima variantă sau că ne aflăm la final”, a declarat Tedros la o ședință a consiliului de administrație al OMS. „Dimpotrivă, la nivel global, condițiile sunt ideale pentru a apărea mai multe variante.” El nu a furnizat dovezi sau date pentru a-și susține afirmația.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading