Ce ghinion pe Iohannis că ridicarea MCV s-a făcut cu contribuția PSD

by | 23 Nov 2022 | Extern

Comisia Europeană recomandă în ultimul raport MCV încetarea monitorizării României. Potrivit raportului dat publicităţii la finalul reuniunii de ieri, Comisia a precizat că progresele realizate de ţara noastră sunt suficiente pentru îndeplinirea angajamentelor asumate în momentul primirii în spaţiul comunitar, iar toate condiţionalităţile pot fi închise în mod satisfăcător.

Această decizie vine după ce săptămâna trecută, Comisia de la Veneția a emis avizul de urgență cu privire la cele trei legi ale justiției și anume: legea privind Consiliul Superior al Magistraturii, Legea privind organizarea judiciară şi Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

De acum încolo ţara noastră va face, ca şi celalte state membre, obiectul unui alt mecanism, prin care acordarea banilor europeni este condiţionată de respectarea statului de drept.

Decizia finală este luată de Consiliu, din care fac parte statele membre, şi de Parlamentul European.

Deși Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, este liberal și răspunzător pentru elaborarea noului pachet legislativ, contribuția PSD, partener în coaliția de guvernare, este esențială. Legile au fost elaborate și discutate în comisii comune și susținute îla vot de psd-iști.

Pe cât de mare este entuziasmul lui Predoiu pentru reușită pe atât de mare ar trebui să fie jena lui Iohannis care acuza permanent PSD de distrugerea țării prin acapararea justiției și jurând că va trimite în istorie “ciuma roșie”.

Iata că ironia face ca mecanismul pe justiție să fie înlaturat datorită PSD.

Trebuie să recunosc că este pentru prima dată când conducerea Uniunii Europe, atât Comisia cât și Parlamentul au fost cu adevărat alături de România, făcând toate dememrsurile pentru a pregăti aderarea neîntârziată a României la spațiul Schengen.

Și de aceată datătrebuie subliniat că USR s-a opus vehement aprobării legilor justiției, votând împotrivă, apoi contestând la CCR și in final făcând reclamații la Comisia de la Veneția. Totul pentru a întârzia îndeplinirea acestui obiectiv major pentru accederea în Schengen și obținerea unui raport MCV pozitiv.

Deși conform planurilor inițiale, România ar fi trebuit să intre în zona Schengen fără control la frontiera internă deja din 2011, în perioada care a trecut de atunci, mai multe țări și-au condiționat acordul pentru admiterea țării de rezultatele pe corupție și justiție din raportul MCV.

Acum Olanda se opune aproape categoric, cu toate intervențiile politice și financiare făcute de România, iar în ultima săptămână au găsit loc de negociere și Suedia și Austria. Iohannis a căutat deja să câștige bunăvoința Austriei prietene.

Deputaţii austrieci din Parlamentul European au criticat poziţia ministrului austriac de interne, Gerhard Karner, care s-a opus extinderii Spaţiului Schengen, și ca urmare a muncii susținute din Parlamentul European a europarlamentarilor români care s-au întâlnit și au discutat multă vreme neliniștile ce pot apărea cu privire la securiattea spațiului Schengen prin aderarea noastră.

Un mare bravo îl datorăm europarlamentarului Victor Negrescu, PSD, care este deosebit de activ de multă vreme pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Chiar în ultimele zile a avut întâlniri multiple cu colegi din Olanda și Suedia iar rezultatele dau speranțe.

Partidul Social Democrat a desfășurat timp de mai multe luni Campania “Românii merită în Schengen”, care a presupus preluarea mesajelor românilor pentru liderii europeni, în scopul îndeplinirii unui obiectiv extrem de important: aderarea României la spațiul Schengen. Campania s-a desfășurat în toata țara și a strâns zeci de mii de mesaje de la români pentru liderii europeni.

Cu siguranță dacă reușim să ne îndeplinim acest obiectiv care ne-a fost refuzat ilegal până acum, i se va datora și PSD iar Iohannis va avea și mai multe motive să-și muște mâinile mirosind a “ciumă roșie”.

Etichete: Iohannis | Schengen

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading