Convoiul pentru Libertate al tiriștilor din Canada a provocat câteva schimbări. Lupta continua

by | 3 Feb 2022 | Extern

Restricțiile dure din Quebec, Canada ar putea explica de ce la protestele Convoiului pentru Libertate din acest weekend de la Ottawa au fost prezenți un număr mare locuitori din Quebec, unii chiar spunând că restricțiile din Quebec sunt tiranice, anunță True North.

Nevaccinații vor fi paziți în hipermarket; pot cumpăra doar mâncare și medicamente

Premierul Quebec, François Legault, renunță la planul controversat al guvernului său de a impozita pe cei care au ales să nu se vaccineze împotriva COVID-19. Legault a făcut anunțul la o conferință de presă marți. A inclus și o altă veste bună de relaxare suplimentară a restricțiilor, redeschiderea mult așteptată a sălilor de sport.

Legault și-a anunțat inițial intenția de a impozita pe cei nevaccinați în ianuarie. 11, făcând Quebec-ul a doua jurisdicție din lumea occidentală (după Austria) care impune sancțiuni financiare persoanelor nevaccinate de 14 ani și peste. Anunțul lui Legault a fost întâmpinat cu critici dure din partea grupurilor pentru libertăți civile și a partidelor de opoziție. Potrivit unor surse, taxa ar fi fost între 100 și 800 de dolari.

Vestea că Legault renunță la impozitul pentru nevaccinați ar putea semnala o schimbare în răspunsul Canadei la COVID-19, pe fondul protestelor în masă la nivel național și a unui nou sondaj Angus Reid care arată că majoritatea canadienilor doresc acum să se încheie toate restricțiile COVID-19.

50.000 de șoferi de camioane într-un Convoi pentru Libertate protestează pe șoselele Canadei

Convoiul pentru Libertate al tiriștilor din Canada protestează deja de 10 zile pe șoselele Canadei și la granița cu Statele Unite pentru eliminarea dovezii de vaccinare și a carantinei la trecerea frontierei. Deși 90% dintru șoferi sunt vaccinați ei protesteaza pentru un principiu moral care discriminează fața de cei ce aleg sau nu pot să nu se vaccineze. Lupta lor este susținută în toată lumea și luată chiar ca model în câteva țări.

Saskatchewan a devenit prima provincie care a anunțat că va renunța la toate restricțiile COVID-19, inclusiv dovada cerințelor de vaccinare.

Premierul Scott Moe a făcut anunțul în timpul unei conferințe de presă luni seară, afirmând că restricțiile se vor încheia în februarie. 28 și recunoscând dorința canadienilor „de revenire la normal”.

Un nou sondaj realizat de Institutul Angus Reid a constatat că 54% dintre canadieni au fost de acord sau au fost ferm de acord că restricțiile ar trebui să se încheie iar persoanele în risc să se autoizoleze la nevoie. Toate regiunile, cu excepția Canadei Atlantice, au raportat sprijin majoritar.

Trudeau fuge din Ottawa în timp ce „Convoiul pentru libertate” protestează în capitala Canadei

Atât Alberta, cât și Ontario au sugerat, de asemenea, unele semne de deschidere în continuare.

De curând, premierul Alberta Jason Kenney a declarat că speră că utilizarea certificatului de vaccinare se va încheia până în martie.

De asemenea, Seful medical din Ontario, Kieran Moore, a spus săptămâna trecută că este timpul ca oamenii să „învețe să trăiască cu COVID-19”, anticipând că amenințarea virusului se va stinge în viitorul apropiat.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading