It’s baaack! Austria va reintroduce masca la interior după doar două săptămâni de relaxare

by | 21 Mar 2022 | Extern

Da, masca se întoarce!

După o creștere a cazurilor de COVID cauzată de subvarianta BA.2 Omicron, Austria urmează să reimpună masca obligatorie la care s-a renunțat în urmă cu doar două săptămâni.

Purtarea măștii a încetat să mai fie obligaorie în toate zonele a țării, cu excepția capitalei Viena, aceasta ca parte a tendinței generale la nivelul întregului continent de a învăța în sfârșit să „trăim cu COVID”.

Pachetul de relaxare a restricțiilor a inclus și suspendarea cerinței ca austriecii să prezinte dovada vaccinării sau un test negativ pentru a intra în majoritatea incintelor.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că varianta BA.2 se dovedește și mai puțin periculoasă decât varianta originală Omicron în ceea ce privește spitalizările și decesele, restricțiile sunt readuse pe tapet.

„Austria va reintroduce purtarea măștii în mod obligatoriu în majoritatea locațiilor interioare începând de săptămâna viitoare, la doar două săptămâni după ce restricția a fost abolită”, relatează Disclose.tv.

Primarul Vienei, Michael Ludwig, a anunțat, de asemenea, că vor fi impuse noi restricții spitalelor cu privire la numărul de pacienți ce pot intra în spital.

De asemenea, Ludwig a refuzat să urmeze decizia guvernului național de a renunța la mască, ceea ce înseamna că va rămâne în vigoare.

Membrii echipei naționale de coordonare a crizelor COVID (GECKO) din Austria pot fi, de asemenea, forțați să demisioneze din cauza aparentei „furii” față de decizia guvernului național de a pune capăt tuturor restricțiilor la începutul acestei luni.

„Unii oameni simt un nivel ridicat de resentimente față de Gecko”, a spus biologul molecular Andreas Bergthaler.

Austria rămâne în continuare o țară plină de excese “medicale”, făcute pentru binele locuitorilor, bineînțeles. Reamintesc războiul total împotriva nevaccinaților, care nu mai aveau voie apropae nicăieri dar mai ales că Austria e singura țară din Europa care a impus vaccinarea obligatorie iar cei ce nu se conformează vor primi amenzi uriașe și eventual vor face închisoare. Da, în UE!

Etichete: Austria | restricții

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading