Sistemul medical din statul New York gâfâie după pierderea a 37.000 de lucrători medicali nevaccinați

by | 30 Dec 2021 | Extern

În urmă cu patru luni, fostul guvernator al New York-ului, Andrew Cuomo, a anunțat vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății, iar cei care nu s-au conformat s-au confruntat cu pierderea locului de muncă.

De atunci, 37.192 de lucrători din domeniul sănătății din casele de bătrâni, spitale și alți furnizori de servicii medicale au fost concediați sau forțați să demisioneze pentru că nu ar respecta ordinul guvernatorului, potrivit datelor de sănătate din statul New York.

Președintele Biden va trimite medici militari și lucrători din domeniul sănătății pentru a consolida spitalele pe fondul creșterii cazurilor cu varianta  Omicron. Dar, în ultimele luni, mii de lucrători din domeniul sănătății din întreaga țară au fost concediați pentru că au refuzat să se conformeze vaccinării obligatorii, lăsând furnizorii de asistență medicală fără personal suficient, în timp ce se pregătesc pentru mai mulți pacienți ca până acum.

„Mobilizăm încă 1.000 de medici militari și asistenți și medici pentru a ajuta personalul spitalelor”, a spus Biden luni în timpul apelului regulat al echipei de răspuns COVID-⁠19 cu Asociația Națională a Guvernatorilor.

New York-ul conduce lupta împotriva nevaccinaților în SUA la nivel de orașe sau de stat.

Primarul orașului New York, Bill de Blasio, a emis luni 6 decembrie un ordin în care îi obligă pe angajații din sectorul privat să fie vaccinați împotriva COVID-19 pe fondul noii amenințări reprezentate de varianta omicron începând cu 27 decembrie.

În 29 noiembrie raportam că o cameră de urgență dintr-un spital din New York și-a încetat funcționarea deoarece personalul a refuzat să vină la posturi, refuzând să respecte obligativitatea vaccinării anti-COVID iar cu 2 luni mai în urmă maternitatea unui spital din statul New York s-a închis pentru că personalul a refuzat vaccinarea obligatorie în sistemul medical.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading