Câteva date suplimentare despre pandemia vaccinaților cu 2 și 3 doze

by | 7 Jan 2022 | Extern

Cred că deja este de notorietate cum Israelul a fost printre primele țări care a început vaccinarea în număr și timp record. De asemenea se știe că a impus reguli foarte stricte de intrare și ieșire din țară, carantine lungi și certificat de vaccinare adoptat timpuriu.

Cu toate că în mai multe rânduri cazurile de infectare au scăzut extraordinar de mult, la sub 20/zi, acum în valul Omicron pare că va bate orice record de până acum cu 16,115 infectari pe zi.

Din analiza datelor de la sfârșitul anului, a rezultat că infectările cu noua variantă Omicron au apărut primordial la vaccinați – cel mai mult la cei cu 3 doze, 965, apoi cei cu 2 doze, 716. Cele mai puține infectări au fost la nevaccinați, 311.

Și un alt grafic cu infectări la cei sub 60 de ani (cei mai activi în societate, care pot transmite mai repede virusul) de unde vedem cum vaccinații o iau înaintea nevaccinaților.

Cum varianta Omicron e cea dominantă și în Israel, numărul spitalizărilor este redus: media pe 7 zile 305 spitalizări, 46 la Terapie Intensivă. Decesele sunt foarte puține – media pe 7 zile – 1.

Acest trend este prezent peste tot în lume unde rata vaccinării este foarte ridicată cum vedem aici, aici, aici, aici și aici.

Atunci ce rost mai are certificatul verde? De ce mai sunt excluși nevaccinații din viața socială? Întrebări la care cineva trebuie să răspundă. Dar nu se oferă nimeni.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading