Sondaj: jumătate dintre alegatorii democrati din SUA susțin detenția pentru nevaccinați

by | 20 Jan 2022 | Extern

Aproape jumătate dintre alegătorii partidului Democrat ar sprijini măsurile care impun ca cei nevaccinați să locuiască temporar în „facilități sau locații desemnate” dacă refuză vaccinul COVID-19, a constatat un sondaj recent.

Un sondaj național telefonic și online efectuat de Heartland Institute și Rasmussen Reports, care a chestionat 1.016 alegători probabili din SUA, a constatat că 45% dintre alegătorii probabili ai Partidului Democrat ar sprijini astfel de măsuri pentru americanii nevaccinați.

Sondajul, realizat pe 5 ianuarie și publicat pe 13 ianuarie, a mai constatat că 59 la sută dintre respondenții care au declarat că sunt democrați ar favoriza o politică guvernamentală care să impună ca cetățenii „să rămână închiși în casele lor tot timpul, cu excepția situațiilor de urgență” dacă refuză să primească un vaccin COVID-19.

Marja de eroare este de 3 puncte procentuale cu un nivel de încredere de 95%.

Aproape jumătate dintre alegătorii democrați cred că guvernul federal și de stat ar trebui să poată să amendeze sau să închidă persoanele care pun la îndoială public pe rețelele de socializare, televiziune, radio sau în publicații online, eficacitatea vaccinurilor COVID-19.

29 la sută dintre alegătorii probabili democrați care au participat la sondaj au spus că ar favoriza înlăturarea temporară a custodiei copiilor de la părinți dacă părinții refuză să se vaccineze impotriva Covid-19.

Nu au fost aplicate astfel de sancțiuni pentru cei nevaccinați în Statele Unite, cu toate acestea, în alte părți, unii vor risca amenzi dacă nu au fost vaccinați “împotriva” COVID-19.

Grecia a impus un mandat de vaccinare pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani. Persoanele în vârstă care nu se vaccinează vor fi sancționate, începând de la o amendă de 50 de euro (57 dolari) în ianuarie și urmată de o amendă lunară de 100 de euro (114 dolari) după aceea. Ministrul Sănătății, Thanos Plevris, a spus că amenzile vor fi colectate prin intermediul biroului fiscal, banii fiind destinati să ajute la finanțarea spitalelor de stat. „Factorul de vârstă este important din cauza impactului său asupra serviciului public de sănătate”, a declarat Plevris la televiziunea privată Open TV.

În Austria, ministrul sănătății a anunțat luna trecută că guvernul intenționează să aplice amenzi de până la 3.600 de euro persoanelor care nu respectă mandatul de vaccinare “impotriva” COVID-19 pe care își propune să îl introducă în februarie pentru toți rezidenții cu vârsta de peste 14 ani.

În Canada, provincia Quebec urmează să amendeze rezidenții nevaccinați care nu au o scutire medicală de a primi vaccinul “impotriva” COVID-19. Premierul provinciei francofone, Francois Legault, a anunțat pe 11 ianuarie că rezidenții adulți care nu se califică pentru scutire medicală vor primi o sancțiune financiară. El a spus că crede că refuzul de a se vaccina duce la consecințe pentru sistemul de sănătate. „Cei care refuză să primească primele doze în săptămânile următoare vor trebui să plătească o nouă contribuție la sănătate”, a spus Legault. „Majoritatea cere să existe consecințe. … Este o chestiune de corectitudine pentru cei care alcatuiesc 90 la sută din populație și care a făcut sacrificii. Le-o datorăm.” Legault nu a detaliat detaliile sancțiunii financiare, dar a spus că va fi „semnificativă”.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading